Windows XP Media Center, pomocy!

Witam. Mam kilka pytan dotyczacych WMC(Windows XP Media Center Edition 2005): 1. Czy WMC jest osobnym OS, czy jest dodatkowym programem do Win XP, tzn. chcac zainstalowac WMC, czy musze najpierw zainstalowac Win XP a dopiero potem WMC???? 2. Jesli WMC jest osobnym OS, czy powinienem dzielic dysk na partycje? jak tak to ile przeznaczyc na partycje na ktorej bedzie WMC??? 3.(zupelnie lamerskie pytanie:redface: ) Jesli WMC bedzie zainstalowany na partycji, to czy mozna zrobic zeby nagrywane pliki zapisywaly sie na innych partycjach??? Porsze o pomoc.

Odpowiedzi: 4

Założyłeś już osobny temat i to wystarczy, nie trzeba się dopisywać do już istniejących.
Bobi
Dodano
06.06.2007 10:33:16
Witam Moje pytanie może jest jeszcze bardziej lamerskie ale od paru dni nie udaje mi sie znaleźć odpowiedzi. Mianowicie mam pytanie do posiadaczy komputerów typu Media Center PC. Czy komp taki po zaprogramowaniu nagrania jakiejś audycji z TV można wyłączyć jak normalne Video? Chodzi mi o to czy komp taki automatycznie włączy sie pod moją nieobecność nagra film i potem sie wyłączy? Bardzo mnie to interesuje bo jakos nie widze sensu zostawiać włączonego kompa na tydzień wyjazdu, żeby nagrał mi jeden film. Chce kupiś stacjonarną nagrywarkę z dyskiem, ale wolałbym Media Center PC o ile ma taką możliwość automatycznego włączania i wyłączania po nagraniu. Prosze o podpowiedź. Dziękuję
Markem
Dodano
05.06.2007 21:57:04
Ad1. Osobnym z nazwy, ale bazuje na XP SP2 + dodatek Media Center.
Bobi
Dodano
01.06.2007 03:21:55
Ad1. Osobnym systemem. Ad2. Wedle potrzeb i uznania. Ad3. Czym nagrywane ?? Ale zapewne tak - 99% programów pozwala na wybów ścieżki (w tym i dysku) do zapisu. Temat zabieram do działu Windows XP.
Żółty
Dodano
01.06.2007 02:21:54
  • chose 01.06.2007 04:24:53

[quote=Żółty] Ad3. Czym nagrywane ?? Ale zapewne tak - 99% programów pozwala na wybów ścieżki (w tym i dysku) do zapisu. [/quote] Nagrywane przy uzyciu jednej z opcji w WMC np. program z TV. Trzecie pytanie zadalem dlatego, poniewaz zdziwila mnie fabrycznie zrobiona 250Gb partycja z WMC. Dziekuje za pomoc:)

chose
Dodano:
01.06.2007 01:58:53
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1