Windows XP klucz licencyjny
Mam laptopa na, ktorym mam oryginalna naklejke licencyjna windows xp professional 1 - cpu x08- 73060 + numer klucza.
Niestety zakupilem laptop z oryginalnym windowsem ale bez plyty instalacyjnej. W miedzyczasie zmienilem windows, jednak teraz chcialbym wrocic do starego.
Mam pytanie czy mozliwe jest (a jezeli tak to jakiego) sciagniecie i wgranie z netu windowsa i podanie mojego klucza licencyjnego z nalepki, tak aby klucz pasowal?
Odpowiedzi: 4
Ale czy mozliwe jest sciagniecie jakiegis windowsa z netu i zainstalowanie go na tym kluczu?
Teoretycznie licencja obowiązuje program, a nie wyłącznie nośnik danych :]
Moj laptop to toschiba tecra T9100
Nie ma do nie go zadnej partycji ukrytej(tak mi sie wydaje bo nigdzie czegos takiego nie widzialem), ani nie mam plyty.
Na dysku mam 2 partycje c: i D: oba dyski byly juz formatowane
Mozna cos z tym zrobic?
A model laptopa to? Masz do niego jakiekolwiek płyty? System moze jest na jakieś ukrytej Recovery partycji? Sprawdzales?
Strona 1 / 1
[quote=starostast]Ale czy mozliwe jest sciagniecie jakiegis windowsa z netu i zainstalowanie go na tym kluczu?[/quote] Spróbuj i zamelduj. Na 100% w wypadku jakiegoś będzie to możliwe - konkretniej : przygotowanego "pod" Toshibę, w "odmianie" podanej na nalepce i takiejż wersji językowej.