windows xp + ie7 = same problemy
Witam mam pewien problem
po zmianie systemu na oryginalny i zainstalowaniu wszystkich poprawek [ w tym ie7 ] zaczely sie problemy... do przegladania stron uzywam firefoxa a jako programu pocztowego uzywam web maila Gmail. Przed zainstalowaniem ie7 wszystko wygladalo tak: klikam na adres @ w FF i otwiera sie okno z webmailem gmail... a po zainstalowaniu ie7 tak: klikam na mail to mi sie otwiera 58 okienek ie7 :| poprostu super nie wiem jak to zmienic zeby powrocic do pprzedniej opcji ff+gmail
Odpowiedzi: 1
Proste, jak drut kolczasty! Coś (np. uaktualnienia Office czy Windowsa) zmieniło twojego domyślnego klienta poczty. Dla przykładu, masz ustawiony jako domyślny Outlook (którego nie masz zainstalowanego), klikając na odnośnik poczty, próbuje uruchomić program domyslny, który nie jest zainstalowany i dzieją się takie szopki, jak opisujesz (chyba sześćdziesiąt parę okien !!!). Solucja jest bardzo prosta - wejdź w Gmail'a i ustaw go w opcjach jako domyślny program pocztowy - tego typu problemy znikają i nie mają miejsca. A propos: za każdym razem, gdy np. wejdziesz na Update Office i coś stamtąd ściągniesz, to Microsoft Outlook będzie przestawiony na program pocztowy domyślny (skutki już znasz). Po takiej operacji musisz ponownie ustawić Gmail na program domyślny.
Pozdrawiam!
Daj znać, czy to jest to? - ale chyba na 100 % TAK. Tu nie chodzi o zainstalowanie IE 7, czy też oryginalnego WINDOWSA, a o brak domyślnego klienta poczty (właściwie jest, ale nie zainstalowany) - stąd te kłopoty.
<p>hehe</p><p>no wlasnie nie takie proste :P bo:</p><p>1. w zakladce domyslny program pocztowy nie ma zaznaczone nic + nie ma tam gmail</p><p>2. zmiana ustawien w gmail jako domyslny program pocztowy nie pomaga :)</p><p>3. odinstalowanie ie7 tez nie pomaga :P</p><p> </p><p>btw pierwsze co zrobiłem to zlookanie jaki jest domyslny klient poczty :P<br> </p>
To musi być to, miałem dokładnie ten sam problem, tylko, że z Outlook Express (ale to chyba nie ważne, gdyż domyślny program nie był zainstalowny [w moim przypadku Microsoft Outlook 2003 zawsze chciał być domyślnym - a przecież nie był w ogóle skonfigurowany]). Sprawdź dokładnie, czy Gmail jest rzeczywiście domyślny.<br>