Windows XP i Widows Vista legalność

Witam. Na dzień dzisiejszy większość komputerów jest oferowanych razem z Windowsem Vista. Czy na takim komputerze mogę legalnie zainstalować poprzedni system czyli Windows XP? Nie mam ochoty przez najbliższy rok używać Visty a niestety laptop który chcę zakupić jest oferowany tylko z Vistą. Czy muszę specjalnie zakupywać Windows XP czy może jest jakaś możlwość dopłaty aby móc korzystać z poprzednich wersji Windowsa? Proszę o wskazówki i linki dotyczące tej sprawy. Pozdrawiam, Stachu99

Odpowiedzi: 2

Dzięki za info - Rebe Dołanczam link: http://www.microsoft.com/poland/licencje/downgrade.mspx Może komuś się sprzyda. Pozdro, Stachu99
Stachu99
Dodano
25.10.2007 15:10:34
Downgrade jest możliwy przy Ultimate i Business, ale warynkiem jest manie odpowiedniego XP - w Twoim wypadku to pewnie byłaby warsja BOX, bo OEM już takich mozliwości nie daje - o przeniesienie na inny zestaw chodzi. Inna rzecz, że niekórzy producenci - HP - dają do swoich notebooków w wersji full wypas nie tylko Vistę Ultimate, ale i płytę z XP - dajacą możliwość tkaiej instalacji "w dół" w komplecie.
Rebe
Dodano
25.10.2007 14:58:25
Stachu99
Dodano:
25.10.2007 14:40:39
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1