windows xp i licencja oem
Postanowiłem kupić polską wersję systemu xp. Jeszcze nie wiem czy prof. czy home. Przeglądam sobie jednak oferty sklepów internetowych i próbuję zrozumieć nową licencję OEM. Otóż posiadam laptopa - kupionego w calosci, nic nie było składane, robione itp.
W sklep.komputronik.pl znajduje się następujący opis do Microsoft Windows XP Home PL SP2b OEM (1`pak new licence version):
UWAGA! System operacyjny sprzedawany wyłącznie osobom prywatnym lub firmom, które samodzielnie zmontują zestaw komputerowy i zainstalują na nim tę wersję oprogramowania. Kupujący zobowiązuje się do świadczenia wsparcia technicznego dla użytkownika takiego komputera.
Po więcej informacji odsyłają tutaj: http://www.microsoft.com/poland/partner/oem/licencjonowanie.mspx niestety strona zwraca mi 404.
No i czytając to co powyżej wychodziłoby na to że nie mogę takiej licencji nabyć bo sam nie montowałem zestawu komputerowego. Czy może się mylę? Gdyby tam było "samodzielnie zmontują zestaw komputerowy LUB zainstalują na
nim tę wersję oprogramowania" sprawa byłaby oczywista a tak mam wątpliwości. Z góry dziękuję za wyprowadzenie mnie z błędu lub potwierdzenie moich słów.