Windows XP i konsola odzyskiwania
Witam
Zastanawiam się czy istnieje jakaś komenda w konsoli odzyskiwania na usunięcię całego folderu łącznie z podkatalogami i plikami.
Zastanawiam się czy istnieje jakaś komenda w konsoli odzyskiwania na usunięcię całego folderu łącznie z podkatalogami i plikami.
Odpowiedzi: 11
Niestety dalej te parametry nie działają.
A jeźeli uźyje "del *.*" to usunie tylko pliki w podstawym folderze a podfolderów wogóle źadna komenda nie chce ruszać. Wiec prawdobodobnie pozostaje tylko wchodzenie do kaźdego folderu i osobno usuwanie plików.
A jeźeli uźyje "del *.*" to usunie tylko pliki w podstawym folderze a podfolderów wogóle źadna komenda nie chce ruszać. Wiec prawdobodobnie pozostaje tylko wchodzenie do kaźdego folderu i osobno usuwanie plików.
OK! Dzieki wielkie, zaraz pójde przetestować
Więc moze inaczej, analogicznie jak AllowAllPaths dodajesz AllowWildCards pozwoli to na uźywanie symbolu wieloznacznego (gwiazdka *)
Wtedy wpisujesz tak:
cd D:\Windows
del *.*
rd D:\Windows
Wtedy wpisujesz tak:
cd D:\Windows
del *.*
rd D:\Windows
Ludzie wy sie tu kłócicie a ja tylko chciałem pomocy w związku z tymi parametrami,
Wpisywałem "RD /S /Q D:\Windows" ––> komunikat był taki, źe nie rozpoznane parametry, oczywiście AllowAllPaths jest włączony.
Wpisywałem "RD /S /Q D:\Windows" ––> komunikat był taki, źe nie rozpoznane parametry, oczywiście AllowAllPaths jest włączony.
Bobi:
A Tyś stary i... głupi :lol:
Chodziło mi o umoźliwienie dostępu do innych lokalizacji niź systemowa i zwiazaną z tym modyfikacją rejestru.
Właśnie otrzymałes .."niebieską karteczkę" – masz przerąbane – zacznij trenować pisanie .......papa :mrgreen:
PS.
A Ciebie to nie uczyli, źe wraz z wiekiem to ózne tkaie ułomności się nabywa i w związku z tym naleźy osobników atrybutem starości obarczonych hołubić, a nie im "braki" wypominać ?
Rebe:
Boś młody i ..... wyrywny :lol:
A Tyś stary i... głupi :lol:
Chodziło mi o umoźliwienie dostępu do innych lokalizacji niź systemowa i zwiazaną z tym modyfikacją rejestru.
Bobi:
Rebe, jak widac juź o tym napisałem.
Boś młody i ..... wyrywny :lol:
Ale tak trzymaj – jak będę miał do wyboru wskorzystanie z przełacznika /? lub napisanie na forum to juź wiem co wybrać :mrgreen:
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=45111
Nie moźna było kontynuowac w tym temacie?
Polecenie rmdir albo skrót rd.
Przełacznik /s usuwa razem w plikami i podkatalogami, /q tryb cichy, bez potwierdzania kaźdorazowego.
Spróbuj napisac sobie batcha.
Nie moźna było kontynuowac w tym temacie?
Polecenie rmdir albo skrót rd.
Przełacznik /s usuwa razem w plikami i podkatalogami, /q tryb cichy, bez potwierdzania kaźdorazowego.
Spróbuj napisac sobie batcha.
o parametrach się wypowiadął nie będe, bo nie chce mi się ani do pomocy, ani do konsoli wchodzić.
Natomiast spytam czy zmiany w gpedit dla konsoli – pisął o nich EL NINO wprowadziłeś ?
Natomiast spytam czy zmiany w gpedit dla konsoli – pisął o nich EL NINO wprowadziłeś ?
Jeśli chodz o komende "RD /S /Q" to tych parametrów wogóle mi nie uznaje.
Tak.
Nawet w postach z ostatniej doby się tkaie coś przewijało.
Nawet w postach z ostatniej doby się tkaie coś przewijało.
Strona 1 / 1