Windows XP Home - konto z ograniczonymi prawami
Witam,
Muszę stworzyć konto na systemie Windows XP Home które będzie mało ograniczone uprawnienia.
Stworzyłem już użytkownika z ograniczonymi prawami ale chciałbym jeszcze:
1. Uniemożliwić użytkownikowi instalację jakichkolwiek programów. (zauważyłem, podczas próby instalacji Firefox'a 3, że nawet z domyślnymi ograniczeniami instalacja programu jest niemożliwa tylko w katalogach systemowych np. Program Files czy Windows natomiast już w każdym innym program się instaluje bez problemu)
2. Ograniczyć użytkownikowi dostęp do ustawień systemu (Control Panel, Właściwości Ekranu, rejestr itd.) w taki sposób aby mógł on je przeglądać ale nie modyfikować.
3. Stworzyć katalog zabezpieczony hasłem do którego dostęp będzie możliwy tylko z tego konta lub konta administratora.
4. Ograniczyć użytkownikowi dostęp do zasobów sieci lokalnej (chciałbym aby miał dostęp do jednego udostępnionego sieciowo folderu)
Czy powyższe punkty są możliwe do zrobienia? Jeżeli tak to każda wskazówka jest mile widziana!
Z góry dzięki
Odpowiedzi: 2
Dzięki SteadyState już zabezpieczyłem konto! Dzięki serdeczne! Dokładnie o coś takiego mi chodziło!
Użyj narzędzia Windows SteadyState.
Strona 1 / 1