Windows XP Home Edition

Witam!

Postanowiłem zainstalować na swoim komputerze Windows XP HE. Jednak przypomina mi się coś, że kiedyś słyszałem o pewnych niedogodnościach z tą wersją. A więc mam pytanie, czy Windows XP HE w pełni wykorzysta mój komputer.

AMD Sempron 3400+
1GB DDR2
Radeon X1600 256MB
160GB HDD

Myślę, że starczy tyle informacji, bo słyszałem coś o pewnym limicie obsługiwanej pamięci RAM, ale nie jestem pewien, czy to były prawdziwe informacje, więc postanowiłem zapytać lepiej poinformowanych ode mnie :)

Odpowiedzi: 1

Co rozumiesz przez "w pełni wykorzysta mój komputer" ?? Pomiędzy XP Professional a Home nie ma różnicy w obsłudze sprzętu.

Żółty
Dodano
09.12.2006 13:31:41
  • gari 09.12.2006 17:12:52

<p>Masz na myśli obsługę sprzętu tego samego? Tzn - PE i HE wykorzysta tak samo tą samą kartę graficzną (przykład). Ale na przykład HE nie obsługuje dwóch procesorów.<br><br>Dlatego pytam, bo powtarzam, że słyszałem kiedyś (czytałem w internecie), że HE nie obsługuje pamięci RAM od iluś wzwyż - chce się upewnić czy to prawda czy totalna bzdura. Kto pyta nie błądzi...<br><br>&nbsp;</p>

• Żółty 09.12.2006 17:20:28

<P>Home tak samo jak Professional obsługuje do 4 GB pamięci RAM</P> <P>A z tymi dwoma procesorami to faktycznie - zapomniałem o tym. Ale już np procesory dwurdzeniowe poprawnie są przez HE obsługiwane.</P>

• gari 09.12.2006 17:43:38

No i wszystko jasne :) Dzięki za pomoc - dobrze wiedzieć, że po instalacji Windows XP HE nie dostane zawału :)<br>

gari
Dodano:
09.12.2006 12:56:54
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1