Windows XP Home Edition i RAID

Witam wszystkich! Mam pytanko co do HE. Mianowicie planuje złożenie nowego komputera i stwierdziłem, że wystarczy mi chyba windows w skromniejszej wersji. Jednak moje wątpliwości budzą kwestie: Jak wygląda obsługa RAID w HE? czy są jakieś problemy? chcę spiąć dwa dyski w RAID Matrix, czy sterowniki RAID instaluje się już po instalacji systemu czy przed i czy jeśli przed to czy można z cd zainstalować sterowniki bo gdześ wyczytałem, że tylko z FDD się instaluje RAID PS: przy okazji zapytam czy są jakieś problemy w HE z WiFi i czy HE obsługuje normalnie core 2 duo? Wydaje mi się że obsługuje ale są głosy, że procesorów z HT i wielordzeniowych nie obsługuje co by było trochę bezsensem. Ale wole się upewnić.

Odpowiedzi: 2

Dzięki bardzo za szybką i wyczerpującą odpowiedź :D a także za wzmianke o nlite (tak jak poczytałem to programik bardzo ułatwiający życie) Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc. Zakupie więc HE :D
Lookson
Dodano
20.04.2007 15:33:52
[quote=Lookson]Jak wygląda obsługa RAID w HE? czy są jakieś problemy? [/quote] AFAIR obsługa RAID w XP nie zależy od tego czy to jest Home czy Professional. [quote=Lookson]chcę spiąć dwa dyski w RAID Matrix, czy sterowniki RAID instaluje się już po instalacji systemu czy przed i czy jeśli przed to czy można z cd zainstalować sterowniki bo gdześ wyczytałem, że tylko z FDD się instaluje RAID[/quote] Przed (a raczej w trakcie) - bo inaczej systemu nie zainstalujesz na tym raidzie (no chyba, że nie ma być na nim systemu). Można sterowniki z CD - tylko konieczna jest ich integracja z płyta instalacyjną Windowsa (wpisz w szukajkę nlite i poczytaj) [quote=Lookson]przy okazji zapytam czy są jakieś problemy w HE z WiFi i czy HE obsługuje normalnie core 2 duo? [/quote] Ad 1. Nie ma znaczenia czy Home czy Professional - obsługa taka sama. Ad2. Tak.
Żółty
Dodano
20.04.2007 15:04:41
Lookson
Dodano:
20.04.2007 14:59:51
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1