Windows XP Home a procesor dual core
Witam.
Czy Windows XP Home jest kompatybilny z procesorem dual core?
Odpowiedzi: 8
Wróć do PS w mojej pierwszej wypowiedzi w tym wątku i postaraj się zrozumieć to co z zawartej tam informacji wynika.
Dla ułatwienia tego procesu możesz się posiłkowac postem z dziś - godz. 7.01 - zdanie pierwsze ( fragment do myślnika ).
w takim razie mam pytanie jaka jest różnica w tym że Pro obsługuje 2rdzenie, a Home nie?,
no dobra przeczytałem, z tego co zrozumiałem, to HOME widzi jednego proca o prędkości (sumie) 2 rdzeni, a Pro widzi 2 oddzielne rdzenie... tak?
Tak.
Dzięki, co innego miałem troche na myśli. OS steruje wszystkimi procesami (grami itd,) jak uruchomie np, muła, winampa, nero i jeszcze film bede sobie oglądał to czy tak samo to będzie działało na Home jak na Pro?
Nie obsługuje konfiguracji dwuprocesorowych ( mowa o fizycznie dwóch sztukach ) - porównaj treść naklejek COA dla XP Home i Pro.
Na pytanie czy OS w pełni wykorzysta dwa rdzenie odpowiedź brzmi : Nie ( żaden OS nie wykorzystuje w pełni zasobów CPU, niezależnie od ilości rdzeni, bo gdyby tak było to nie dąłoby sie wtedy nic poza OS-em uruchomić ).
znaki - bo masz skopane ustawienia w profilu.
Kiedys gdzies czytalem ze XP Home nie wspiera dwurdzeniowcow. Czy to prawda?
Mam Intel Core Duo 2.14, 2 GB RAM, GF 7600GT, czy XP Home ktorego mam wspiera ten procesor? I czy jest w pelni wykorzystywany przez OS
A teraz dodatkowe pytanie, dlaczego na tym forum nie moge uzywac polskich znakow?? (na innych bezproblemu)
Działa tak jak XP Pro?
Czy lepszym będzie Windows Vista :(
-
[quote=pawel81]Działa tak jak XP Pro? Czy lepszym będzie Windows Vista :([/quote] i znowu tak/nie/byc moze Podaj reszte konfiguracji ... i ogolnie moze jakiego masz kompa ? Trudno ocenic bo moze masz dual core ale masz 1GB ramu i slaba grafe .. i tu lepiej by dzialal XP (kazda wersja). Moze masz 16GB ramu i 2x9800GT? to tu lepiej by bylo Viste miec.
Tak/nie/być może.
Kiedy już zdefiniujesz pojęcie "kompatybilności" będzie mozan wybrać którąś z powyższych wersji odpowiedzi.
PS.
Home działa - to jest nadal 1 CPU.
Strona 1 / 1