Windows XP dziwny blad

Witam. Jest to moj 1 temat an Tym forum ( z gory przepraszmy jezeli taki topik juz byl).

Moj problem z windowsem wyglada nastepujaca. Po odpaleniu PC i po wyborze użytkownika odpala sie pulpit ale ... nic na nim nie ma. Jest tylko tapetka ( nie ma zadnych ikon, paska start itp). Jedyny sposob na uruchamianie aplikacji to alt+ctrl+del (Menadzer zadan Windows). Probowalem uruchamiac w trybie awaryjnym jest identycznie.

Czy ktos wie jak mozna doprowadzic system ponownie do zwyklego  trybu pracy, czy istnieje inna metoda niz reinstalowanie wina/instalowanai all od nowa.

Z gory thx za all pomoc

Odpowiedzi: 1

1. podmiana explorera.
2. Podmiana rejestru
3. Naprawa ( nakładka ) systemu.
Omowienie tych wszystkich pojęć znajdziesz w archiwum - może tylko fleksja inna.
Poza tym podanie paru informacji dot konfiguracji oraz okoliczności powstania problemu nie byłoby niczym zdrożnym.
Czy wywołanie - przez managera zadań - nowe zadanie - explorer.exe - powoduje ząładowanie elementów pulpitu?
Czy - o ile odpowiedź na powyższe pytanie jest twierdząca - w logach systemu ( eventvwr.msc ) są wskazane jakieś błedy ?

PS.
 System, pod kątem czystosci sprawdzony oczywiście(?).
Rebe
Dodano
14.03.2007 07:49:05
  • s0la 14.03.2007 08:49:04

<p>Co do okolicznosci powstania tego problemu to niestety nie wiem nie ja wtedy pracowalem an pc (tamta osoba mowi ze nic nie zrobila). Co od odpalania aplikacji przez menageram nie zadne elementy pulpitu nie pojawiaja sie (ciagle jest czysty pulpit) pojawia sie tylko okno startowe aplikacji (all programy dzialaja poprawnie). </p><p>&nbsp;Wlasnie mi sie przypomnialo. Wczoraj w momencie wybierania uzytkownika&nbsp; (zanim sie jeszcze pulpit zaladowal) pojawilo mi sie info o odzyskiwaniu systemu. Dokladnego info nie pamietam po nacisnieciu "OK" zaladowal sie pulpit bez zadnych elementow.<br>&nbsp;</p>

• Rebe 14.03.2007 08:56:43

<DIV>dopytaj, w takim razie, jeszcze czy nie bło komunikatu o ładowaniu "tymczasowego profilu".</DIV> <DIV>Jeżlei tak to - znowu archiwum - zwrot <STRONG>uszkodzony profil </STRONG>wrzuć w szukajkę, bo wygląda to właśnie na taki przypadek.</DIV>

• s0la 15.03.2007 21:45:17

<p>Z uwagi ze posiadam tylko menadzer zadan windows nei moge sie dostac do panelu sterowanai w celu usunieca profilu. Czy istnieje jakas komenda pozwalajaca uruchomic PS przez menadzera?</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p>

s0la
Dodano:
14.03.2007 07:33:10
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1