windows xp czym sie różnią?

Witam chce kupić windowsa xp pro.Chciałem sie zapytać jaka jest różnica miedzy 1Windows XP Professional PL SP2 OEM 2Windows XP Professional Polish CD SP2 BOX 3Windows XP Professional Polish UPG CD SP2 BOX Czym te 3 winy sie różnią?bo cenami na pewno :)pozdro

Odpowiedzi: 5

1. Samodzielny system. 2. Prawo do instalacji tylko w wypadku posiadania którejś z poprzednich wersji windowsa - pewnie na stronach MS mozna wyczytać, ktore w grę wchodzą ( oczywiście chodzi o legalny system, z ktorego upgrade ma być dokonywany).
Rebe
Dodano
13.06.2007 16:31:52
ok dzięki ale nie wiem jeszcze czym różni sie Windows XP Professional Polish CD SP2 BOX od Windows XP Professional Polish UPG CD SP2 BOX ? który wybrać? a skrót w nazwie oznacza Servis Pack? pozdrawiam to juz moje ostatnie pytanie:)
alek77
Dodano
13.06.2007 16:22:41
Nie tak. OEM jest przypisany do komputera/płyty głownej. W konsekwencji zakup nowego sprzetu/płyty głownej wiąże się z koniecnzością zakupui nowej licencji na system. W wypadku wersji BOX takich ograniczeń nie ma - możesz zmieniać sprzęt,a system ten sam w nim wykorzystywać ( oczywiście po deinstalacji ze starego ). PS. Te wszystkie "tajniki" były wiele razy omawiana na forum - wystarczy do archiwum teog diząłu sięgnąć i poszukać.
Rebe
Dodano
13.06.2007 16:08:59
czyli jak kupie npWindows XP Professional PL SP2 OEM to moge go raz na komputerze zainstalowac a jak kupie np Windows XP Professional Polish CD SP2 BOX to moge wiele razy instalowac? a jak kupie Windows XP Professional PL SP2 OEM i bede chciał sformatowac komputer albo kupie nowy to bede mógł go zainstalowac JESZCZE RAZ NA NOWYM KOMPIE?pozdro
alek77
Dodano
13.06.2007 16:03:26
1 v2 - ceną i możliwością instalacji na nowym komputrze ( płycie głownej ). 3 koniecnzością poziadania systemu dającego prawo do aktualizacji ( wcześniejsza wersja windowsa ).
Rebe
Dodano
13.06.2007 15:55:17
alek77
Dodano:
13.06.2007 15:31:10
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1