Windows Xp brak mozliwosci sieci VPN

Witam!

Mam taki problem. U mnie na uniwerku mozna polaczyc sie przez wifi z netem, ale zeby to zrobic trzeba utworzyc siec vpn na swoim kompie. Bardzo bym chcial to zrobic, ale kiedy w wchodze w miejsce w kreatorze otoczenia sieciowego mam do wyboru dwa rodzaje sieci, jedna z nich jest VPN, nie moge niestety kliknac zadnej bo sa niaktywne. Profesor, ktory zarzadza siecia na uniwerku nawet nie wie co zrobic :) baran, mowi ze mam starego windowsa, nie mam zadnego service packa, a system swiezo po formacie, probowalem zainsatlowac sp2, ale nie daje rady poniewaz instalacja w pewnym momencie staje i nawet nie drgnie. Jest tutaj ktos lepszy jak profersor informatyki na mojej uczelni i wie co zrobic???

pozdrawiam wszystkich

Groszkin

Odpowiedzi: 1

Start -> Uruchom -> services.msc i sprawdź stan usługi "Menedżer połączeń usługi Dostęp zdalny" - ma być uruchomiona a tryb jej uruchamiania na automatyczny ustawiony.
Żółty
Dodano
06.11.2006 20:33:41
  • groszkin 07.11.2006 14:39:48

<p>Dzieki za odpowiedz. Nie wiem czy mi pomoglo. Na poczatku na pewno nie, bo zrobilem to i pola dalej byly nieaktywne. Zrobilem jednak cos o wiele bardziej banalnego. Zapomnialem wspomniec, ze jak wlaczalem kreator polaczen to automatycznie wyswietlal sie monit, ktory prosil o podanie numerow kierunkowych do polaczenia telefonicznego, ja oczywiscie go ignorowalem i nic nie wpsiywalem, ale wczoraj sprobowalem, wpisalem byle jakies numery kierunkowe i o dziwo pola zrobily sie aktywne i juz moge smigac na necie na uczelni. </p><p>&nbsp;Dzieki za pomoc</p><p>Pozdrawiam</p><p>!!Saludos amigos mios!!<br>&nbsp;</p>

groszkin
Dodano:
06.11.2006 20:17:11
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1