[Windows XP] Blokowanie opcji na koncie z ograniczeniami

No więc zdecydowałem się na zmianę konta na ograniczone i mam kilka pytań:
1. jak zablokować na tym koncie internet i ukryć opcję internetowe oraz połączenia sieciowe w panelu sterowania??
2. jak zablokować instalowanie wszystkich programów na tym koncie??
3. jeśli uźytkownik na ograniczonym koncie zmieni hasło to jako administrator w jaki sposób mógłbym się dostać na to konto

No i jeszcze jedno pytanie które nie dotyczy tego konta:
W panelu sterowania pokazują mi się dwie ikony Połączenia sieciowe. Moźe ktoś wie dlaczego i jak zrobić źeby była jedna.

Odpowiedzi: 2

Tak z tym źe to tylko zadziała w wersji PRo Xpka :) bo lusrmgr.msc w home nei ma i wtedy zostaje jedynie uzyc net user nazwa haslo.

ad 2. jak masz ntfs'a to nie ma problemu pokombinuj z prawami do hdd i jak dasz tylko do odczytu to nic nie da rady zapisać. ale uwaźaj źebyś nie zabrał praw sobie :) bo inaczej reinstal systemu czeka :) albo kombinowanie z przejęciem dysku na własność. a jak nie masz ntfs.. to lepiej i tak miec aby przejsc z fat32 na ntfs uzyj convert dysk: /fs:ntfs
dearc
Dodano
11.05.2005 17:26:09
AD 1
Aby ukryć opcje internetowe tworzysz w rejestrze w kluczu "HKCU\Control Panel\don't load" wartość ciągu o nazwie inetcpl.cpl i wartości "1".
Aby ukryć połączenia sieciowe tworzysz w rejestrze w kluczu "HKCU\Control Panel\don't load" wartość ciągu o nazwie ncpa.cpl i wartości "1".

AD 3
Moźesz to hasło zresetować za pomocą: start ––> uruchom ––> lusrmgr.msc ––> OK, dalej sie domyślisz
MetaVirus
Dodano
10.05.2005 18:56:10
zaba285
Dodano:
09.05.2005 21:06:07
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1