windows xp a xp sp2
Witam,
czy pierwsze wydanie systemu windows xp dziala dokladnie tak samo jak wydany windows xp sp2?
czy pierwsze wydanie systemu windows xp dziala dokladnie tak samo jak wydany windows xp sp2?
Odpowiedzi: 4
sek w tym ze dhcp mam juz ustawione jakims konfiguratorem wczesniej tez sam ustawialem je i nic to nie zmienialo.
Szybkość ładowania zaleźy przede wszystkim od tego co się ładuje "na dizeń dobry" , w tym i sposobu skonfigurowania sieci.
Przyśpieszyć ten etap moźe uźycie BootVisa, przypisanie danych połączenia sieciowego na stałe ( DHCP ), optymalizacja usług itp.
Co do kolorków to nie bardzo rozumiem – co prawda same ekrany startowe w home i pro się kolorami rózniły,ale ........ czy o to Ci chodzi ?
Przyśpieszyć ten etap moźe uźycie BootVisa, przypisanie danych połączenia sieciowego na stałe ( DHCP ), optymalizacja usług itp.
Co do kolorków to nie bardzo rozumiem – co prawda same ekrany startowe w home i pro się kolorami rózniły,ale ........ czy o to Ci chodzi ?
glownie chodzi mi o szybkosc np startu systemu, poruszalem juz ten watek ale nie znalazlem przyczynu dlugiego ladowania sie go, moj kolega kupil dokladnie taki sam komputer jak mam i ja i u niego ladowanie trwa kilka sekund (pasek postepu leci chyba 2–3 razy, u mnie czeka sie na conajmniej 12–14), wiec pomyslalem ze moze moj xp (pierwsza wersja dostepna na rynku) jest jakis dziwny. Gdy wychodzily nowe SP do niego sam go upgradowalem. W pracy mam np winxp home sp2 ktory ma troszke inne kolorki niz moj w domu. Stad wzielo sie moje pytanie na jego temat.
Co rozumiesz pod pojęciem "działa"?
SP2 to rozwinięcie systemu zawierające modyfikacje i poprawki.
Istnieją jednak programy, ktre choć pracuja poprawnie w gołym XP czy XP SP1 to powodują problemy w SP2. To samo dotyczny np. procesorów na jądrze Prescott.
Bez doprecyzowania , o którym mowa wyźej trudno coś iwęcej napisać.
SP2 to rozwinięcie systemu zawierające modyfikacje i poprawki.
Istnieją jednak programy, ktre choć pracuja poprawnie w gołym XP czy XP SP1 to powodują problemy w SP2. To samo dotyczny np. procesorów na jądrze Prescott.
Bez doprecyzowania , o którym mowa wyźej trudno coś iwęcej napisać.
Strona 1 / 1