windows xp a xp sp2

Witam,
czy pierwsze wydanie systemu windows xp dziala dokladnie tak samo jak wydany windows xp sp2?

Odpowiedzi: 4

sek w tym ze dhcp mam juz ustawione jakims konfiguratorem wczesniej tez sam ustawialem je i nic to nie zmienialo.
MiNos
Dodano
12.09.2005 20:46:09
Szybkość ładowania zaleźy przede wszystkim od tego co się ładuje "na dizeń dobry" , w tym i sposobu skonfigurowania sieci.
Przyśpieszyć ten etap moźe uźycie BootVisa, przypisanie danych połączenia sieciowego na stałe ( DHCP ), optymalizacja usług itp.
Co do kolorków to nie bardzo rozumiem – co prawda same ekrany startowe w home i pro się kolorami rózniły,ale ........ czy o to Ci chodzi ?
Rebe
Dodano
12.09.2005 12:28:41
glownie chodzi mi o szybkosc np startu systemu, poruszalem juz ten watek ale nie znalazlem przyczynu dlugiego ladowania sie go, moj kolega kupil dokladnie taki sam komputer jak mam i ja i u niego ladowanie trwa kilka sekund (pasek postepu leci chyba 2–3 razy, u mnie czeka sie na conajmniej 12–14), wiec pomyslalem ze moze moj xp (pierwsza wersja dostepna na rynku) jest jakis dziwny. Gdy wychodzily nowe SP do niego sam go upgradowalem. W pracy mam np winxp home sp2 ktory ma troszke inne kolorki niz moj w domu. Stad wzielo sie moje pytanie na jego temat.
MiNos
Dodano
12.09.2005 12:13:16
Co rozumiesz pod pojęciem "działa"?
SP2 to rozwinięcie systemu zawierające modyfikacje i poprawki.
Istnieją jednak programy, ktre choć pracuja poprawnie w gołym XP czy XP SP1 to powodują problemy w SP2. To samo dotyczny np. procesorów na jądrze Prescott.
Bez doprecyzowania , o którym mowa wyźej trudno coś iwęcej napisać.
Rebe
Dodano
12.09.2005 09:38:34
MiNos
Dodano:
12.09.2005 08:41:34
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1