Windows update błąd 0x8007043C
Witam wszystkich.
Mam problem z aktualizacją. Windowsa mam oryginalnego (Win XP HE z 2007 roku), korzystam z IE 7. Po próbie aktualizacji z poziomu trybu awaryjnego z dostępem do sieci pokazuje sie błąd - 0x8007043C.
Proszę napiszcie co i jak.
Odpowiedzi: 6
Nie. Otworzyc i poszukać błedu - po godzinach dojdzesz, który fragment pliku wziąć. Możesz też skasować plik i zacząć od nowa - świeży plik będzie zawierał tylko informacje z jednej sesji windowsupdate. Błąd pewnie słówkiem error będzie oznaczony i numerkami może być coś zaczynające się od 0x800
Z tego wynika, żebyś nie aktualizował w trybie awaryjnym bowiem nie ma wówczas dostępnych wszystkich usług. Tyle.
-
[quote=Żółty]Z tego wynika, żebyś nie aktualizował w trybie awaryjnym bowiem nie ma wówczas dostępnych wszystkich usług. Tyle.[/quote] Aaaa, dzieki
Numer błedu - inny niż ten - może być notowany gdzie indziej.
Ta aktualizacja, o której piszesz, to windows update czy cos innego ?? Jak windowsupdate to w katalogu Windowsa, w pliku windowsupdate.log błedu szukaj
-
[quote=Żółty]Numer błedu - inny niż ten - może być notowany gdzie indziej. Ta aktualizacja, o której piszesz, to windows update czy cos innego ?? Jak windowsupdate to w katalogu Windowsa, w pliku windowsupdate.log błedu szukaj [/quote] Windows update Co mam zrobic z tym plikiem? Skopiowac sobie od kogos, u kogo wszystko dziala ok i podmienic?
Zaczalem od normalnego. W tym trybie nie ukazywal sie numer bledu, dopiero w awaryjnym go zobaczylem.
Zaczalem od normalnego. W tym trybie nie ukazywal sie numer bledu, dopiero w awaryjnym go zobaczylem.
Najpierw kontrolnie:
Dlaczego z awaryjnego, a nie w "niormalnym"?
W najwiekszym, googlowym, skrocie: "0x8007043C Means: ERROR_NOT_SAFEBOOT_SERVICE.
Translation: You need a service which is not available in safe mode"
-
[quote=Rebe]W najwiekszym, googlowym, skrocie: "0x8007043C Means: ERROR_NOT_SAFEBOOT_SERVICE. Translation: You need a service which is not available in safe mode" [/quote] I co z tego wynika?
Strona 1 / 1