Windows update błąd 0x8007000B
Witam wszystkich.
szukam tego po wszystkich forach i nadal nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie... co jest przyczyną tego cholernego błędy???? 0x8007000B
chodzi o aktualizacje automatyczne systemu Win.XP Home Edition z serwis pack 2.
Po wybraniu opcji zainstaluj aktualizacje z witryny sieci web windows update i po połączeniu sie z ta witryną po chwili wyswietla sie to:
Witryna sieci Web napotkała problem i nie może wyświetlić strony, którą chcesz otworzyć. numer błędu 0x8007000B
Odpowiedzi: 4
Link działa OK.
zgłosiłem moj problem do pomocy microsoftu. w jednej z odpowiedzi zalecono mi reinstalacje agenta windows update i aby to zrobic nalezy pobrac ten plik
http://download.windowsupdate.com/v7/windowsupdate/redist/standalone/WindowsUpdateAgent30-x86.exe
jednak po nacisnieciu na ten link wyswietla mi sie taka informacja "Internet Explorer cannot display the webpage"
nie wiem czy to przeglądarka cos blokuje czy poprostu link nie dziala. Czy moze to ktos sprawdzic?
ten post juz czytałem za nim trafiłem tutaj i niestety nie rozwiązało to mojego problemu. a poza tym to nie władam zbyt dobrze angielszczyzną i dlatego szukam rozwiązania na polskim forum. co do przyczyny to rowniez nie moge zbyt wiele powiedziec bo nie zwracałem ostatnio uwagi na to ze przestały mi dzialac automayczne aktualizacje dopiero gdy sprobowałem pobrac je samemu zaskoczył mnie błąd 0x8007000B ktory nie pozwala na aktualizacje wszyskich programow microsoftu ze względu na blokade Microsoft Update. uzywam przeglądarki IE 7 i konfigurowałem ja juz na wiele sposobów jednak bez zadnych efektow.
http://www.microsoft.com/communities/newsgroups/en-us/default.aspx?dg=microsoft.public.windowsupdate&tid=5d6215ca-6dd5-4dc5-8b75-6be2b6a10e52&p=1 - post Taur Ariana i ew. link z postu kamala.
Oczywiście to tylko przykład, bo nawet tego jaka to przeglądarka nie wiadomo ( tak jak i o okolicznościach powstania problemu ).
PS.
Przyczyną tego cholernego błedu jest problem w konfiguracji systemu ( to tak żeby nie było, że nie odpowiadam na pytanie ).
Strona 1 / 1