Windows Update a svchost.exe

Witam,

Mam problem z aktualizacjami. Gdy uruchamiam witrynę WU, to jeden z procesów SVCHOST.EXE zaczyna szaleć i obciążać mi procesor na 100%, zajmując przy tym średnio od 40 do 100MB. Podobne działanie ma np uruchomiona usługa Automatic Updates. W chwili obecnej mam wyłączoną tę usługę i WinXP powiadamia mnie tylko dostępnych uaktualnieniach. Chciałbym jednak, aby powróciło wszystko do normalnego stanu i aby automatycznie ściągał mi uaktualnienia bez zbędnego spowalniania komputera. Może i mój komp jest bardzo słaby, ale podobną sytuację zauważyłem na innych komputerach z WinXP i znacznie lepszych od mojego. Windows był przez to kilkakrotnie przeinstalowywany, nic to nie pomagało. Mam Windows XP EN Pro z SP2 (oraz dwa inne gdzie była ta sama sytuacja, tylko że wersja PL i znacznie mocniejsze i nowsze komputery).

Czy ktoś wie, jak to naprawić? Proszę o pomoc.

Odpowiedzi: 1

Problemy z SVCHOST.EXE

Witam ponownie, szkoda, że nikt nie wie co się dzieje, podrzucam jeszcze screena z taskmenagera aby pokazać jak poważny jest to problem z windows XP. Mam nadzieję, że ktoś zauważy ten post i będzie w stanie mi jakkolwiek pomóc.

neates
Dodano
01.12.2006 12:25:23
neates
Dodano:
27.09.2006 19:40:53
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1