windows update a konto użytkownika

Jak nadać zwykłemu użytkownikowu uprawnienia do automatycznej aktualizacji, w windowsie XP prof.
mam taki komunikat:
"Aby zainstalować aktualizacje z tej witryny, musisz zalogować się na komputerze jako administrator lub członek grupy Administratorzy. W przypadku korzystania z systemu Windows XP, aby sprawdzić, czy jesteś administratorem, przejdź do apletu Konta użytkowników w Panelu sterowania.

Uwaga: jeżeli ten komputer jest podłączony do sieci, ustawienia zasad sieci mogą uniemożliwić korzystanie z tej witryny. Aby uzyskać pomoc dotyczącą aktualizacji, skontaktuj się z administratorem systemu. "

Odpowiedzi: 1

przejdź do apletu Konta użytkowników w Panelu sterowania.

sam zacytowałeś jak zmienić konto, ale jezeli jestes zalogowany na konto GOŚĆ takiej operacji nie przeprowadzisz

De Niro
Dodano
21.09.2006 15:20:17
  • morfo 21.09.2006 16:25:01

.......ale mi chodzi żeby dodać do uprawnień zwykłego użytkownika możliwość robienia aktualizacji. Na zwykłym użytkowniku wywala ten komunikat.<br />

• EL NINO 21.09.2006 21:36:42

Co to jest &quot;zwykly uzytkownik&quot; ? Co przez to rozumiesz ? Ja, poprzez okreslenie &quot;zwykly&quot;, rozumiem iz jest to uzytkownik bez uprawnien.<br /><br />Mozliwosc zmian znajdziesz odpalajac &quot;gpedit.msc&quot; z Uruchom.<br />Konfiguracja komuptera -&gt; Szablony administracyjne -&gt; Skladniki systemu Windows -&gt; Windows update<br />oraz w<br />Konfiguracja uzytkownika -&gt; Szablony administracyjne -&gt; Skladniki systemu Windows -&gt; Windows update<br />

morfo
Dodano:
21.09.2006 11:51:26
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1