Windows się nie uruchamia!!..(niebiesk ekran)

Witam
Kolega ma problem bo złoźył kompa i wyskakuje mu na niebieskim ekranie cos takiego:

Pojawia się problem i system windows zostanie zamknięty, aby zapobiec uszkodzenia komputea.
Jeźeli po raz pierwszy widzisz ten ekran pojawi się ponownie wykonaj najstępujące kroki:
Sprawdz czy na komputeze czyniema wirusow. Usuń wszystkie nowo zainstalowanie dyski twarde kontrolery dysków twardych. Sprawdz dysk twardy, aby upewnić się ze jest on poprawnie zainstalowany i skonfigurowany.
Uruchom program CHKDSK /F aby sprawdzic czy dysk twardy nie jest uszkodzony a nastepnie ponownie uruchom komputer.

INFORMACJE TECHNICZNE:
*** STOP: 0*0000007B (0xF9E48528, 0xC0000034, 0x00000000, 0x00000000)

Czy jest jakis inny sposób aby nie instalować Windowsa :]

Odpowiedzi: 3

wlasnie to mialem zasugerowac – najlepiej przez zworke zresetuj biosa ewentualnie znajdz w samym biosie opcje "load optimized defaults" albo cos w ten desen. niebieskie bledy podczas instalacji wyskakuja jesli sie przetaktowywalo procesor najczesciej. a ze mowisz ze kolo sam skladal wiec to jedyne co mi do glowy przychodzi
soul_slayer
Dodano
13.02.2006 11:09:37
nie wiem czy to oto chodzi , ale miałem ostatnio podobny problem....męczyłem się z tym około miesiąca...

...a powodem było to :oops: źe zapomniałem wyłączyć w BIOSIE PCI 0 czyli dźwiękówkę wgraną na płycie głównej....i najwyraźniej występował konflikt sprzętowy z dźwiękową na PCI 2 i występowały przeróźne alarmy na niebieskim tle :–] a ja muł zapomniałem o tym bo kiedyś robiłem restart BIOSA i problem trwał i trwał....:D

sprawdź u kumpla w biosie, to moźe być problemem :)

zrób teź dokładny scan antywirusowy :)

pzdR:>
F_A_B
Dodano
13.02.2006 01:50:16
A ten naście wyników, kóre są w archiwum dla zapytania 0x0000007B to juź przeczytałeś i do tego co w nich jest się zastosowałeś czy tak z marszu post na forum wstawiłeś ?
Rebe
Dodano
11.02.2006 17:44:14
Pepis
Dodano:
11.02.2006 17:39:49
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1