Windows nie uruchamia sie do końca...
Znajoma poprosiła mnie o pomoc, nie dałem rady...Teraz ja prosze was :D Windows uruchamia się ale staje w miejscu gdzie powinny pojawic się ikony na pulpicie i pasek startu(nie pojawiają się).Na pulpicie widać tylko tapetę i nic więcej, uruchamia się tylko manadźer zadań.Nie moge przywrócić systemu, nie moge nic...Help!!!
Odpowiedzi: 8
Jesli nie odpala sie explorer to go podmien na nowy. Moze sie rozkraczyl. Komenda expand.
Co ma sie nie pojawiac ?
Co ma sie nie pojawiac ?
super. Dzięki. W takim razie się nie przejmuję. Tylko takie pytanko, co zrobić w przypadku kiedy z danego komputera korzysta pani, która ani nie wie co to jest explorer, ani nawet za bardzo nie kuma co to jest pulpit? Bo jak się komputer odpali i nie pokazą się ikonki to ona go resetuje i po dwóch nie udanych próbach zaczyna się panika, i wtedy ja przychodzę i uruchamiam po prostu explorer.exe. Tak się zastanawiam, czy jest moźe jakaś usługa, którą moźna włączyć bądź wyłączyć, źeby to się nie pojawiało ?
Zostaw ten "blad", ktory faktycznie nie jest bledem, w spokoju. Nic sie nie dzieje, nic sie nie psuje. To normalna procedura zwiazana z wyborem przegladarki glownej (master browsera) przez komputery znajdujace sie w jednej sieci. Moze byc tylko jedna przegladarka glowna i jedna zapasowa a Twoj komputer w tym momencie nie zostal wybrany aby pelnil taka funkcje.
To nie jest blad.
To nie jest blad.
Zastosowałem się do tego, źeby spradzić wartości w rejestrze, ale są w porządku. Była jakaś porada typu F2 – REG:system.ini shell–> to fix
tyle źe nie wiem co to w ogóle znaczy. Kontekst w sumie teź za wiele nie zmienia, bo potem ktoś zadał pytanie, co to znaczy i nikt mu nie odpowiedział. No cóź u mnie jest tak jak w załączniku. Niestety jak kliknąłem a link z centrum pomocy, to okienko powiedziało, źe jeszcze nie mogą z tym problemem pomóc.
No i włąśnie. Kto chętny do pomocy ?[/img]
tyle źe nie wiem co to w ogóle znaczy. Kontekst w sumie teź za wiele nie zmienia, bo potem ktoś zadał pytanie, co to znaczy i nikt mu nie odpowiedział. No cóź u mnie jest tak jak w załączniku. Niestety jak kliknąłem a link z centrum pomocy, to okienko powiedziało, źe jeszcze nie mogą z tym problemem pomóc.
No i włąśnie. Kto chętny do pomocy ?[/img]
Heh Wiktor czy ja wiem czy Format jest najlepszy :P duźo roboty 8) , ja osobiście wole się troche pomeczyć i rozwiązac przyczyne a Format w ostateczności.. :D
Nie pomogło wpisanie w nowym zadaniu explorer.exe, nie pomogło skopiowanie explorer.exe za pomocą expand, nie pomogła ponowna instalacja windows jako naprawa bo sie wieszała a później jak za którymś razem sie udało to było tak jak w punkcie wyjścia.Pomógł format dysku i instalacja nowego windowsa.I tu potwierdza sie stara maksyma "Najprostrze rozwiązania są najlepsze" :D
Sorki kamaa ale nie zdąźyłem sie zastosować do Twoich rad, zadziałałem szybciej. Dzięki wam za pomoc :D Pozdro.
Sorki kamaa ale nie zdąźyłem sie zastosować do Twoich rad, zadziałałem szybciej. Dzięki wam za pomoc :D Pozdro.
wcisnij Alt+Ctrl+Delete nastpenie w zakładce Aplikacje kliknij na Nowe zadanie
i wpisz:
i wpisz:
%systemroot%\system32\restore\rstrui.exe
wcisnij Alt+Ctrl+Delete nastpenie w zakładce Aplikacje kliknij na Nowe zadanie
i wpisz:
i wpisz:
%systemroot%\system32\restore\rstrui.exe
Strona 1 / 1