windows nie pozwala nagrać płyt
Wszystko zaczęło się od momentu podłączenia neostrady. Windows zaczął bardzo wolno chodzić. Następnie nagrywarka DVD przestała widzieć puste płyty CD i DVD. Wymontowałem napęd i dałem do serwisu gwarancyjnego. Wczoraj chciałem nagrać płytę CD na nagrywarce CD i w niej teź zaczęło coś się dziać dziwnego bo pustą płytę widzi ale nie pozwala jej nagrać (Nero). Dodam źe ostatnio dosyć często wiesza się system (2–3 razy na godzinę). W sklepie gdzie oddawałem do serwisu nagrywarkę DVD gość stwierdził źe moźliwe źe system mi siada.
Czyźby to była prawda?
Najchętniej zrobiłbym reinstalację windowsa sam bo zalezy mi na czasie a jak oddam do serwisu komputer to parę ładnych dni będę bez kompa. Wersję 98 instalowałem juź kiedyś kilka razy ale wersji XP jeszcze nie instalowałem i mam małego cyka źe soć skopie i dane z partycji D mi znikną (tego bym nie chciał bo sa dla mnie zbyt waźne)
Konfiguracja mojego kompa:
1. AMD Sempron 2400+ 1.67 GHz
2. 256 MB RAM
3. Grafika : NVIDIA GeForce4 MX 4000
4. Dźwięk zintergrowany z płytą
5. 80 GB HDD
6. Nagrywarka CD–RW
7. Nagrywarka DVD–RW
8. Karta TV: AVERTV GO 007
9. Windows XP Profesional
Czyźby to była prawda?
Najchętniej zrobiłbym reinstalację windowsa sam bo zalezy mi na czasie a jak oddam do serwisu komputer to parę ładnych dni będę bez kompa. Wersję 98 instalowałem juź kiedyś kilka razy ale wersji XP jeszcze nie instalowałem i mam małego cyka źe soć skopie i dane z partycji D mi znikną (tego bym nie chciał bo sa dla mnie zbyt waźne)
Konfiguracja mojego kompa:
1. AMD Sempron 2400+ 1.67 GHz
2. 256 MB RAM
3. Grafika : NVIDIA GeForce4 MX 4000
4. Dźwięk zintergrowany z płytą
5. 80 GB HDD
6. Nagrywarka CD–RW
7. Nagrywarka DVD–RW
8. Karta TV: AVERTV GO 007
9. Windows XP Profesional
Odpowiedzi: 9
sh@dow:
A co to ma do rzeczy? Przecieź dostajesz gwarancje na sprzęt a nie na oprogramowanie!
Jesli sprzedawca dał ci gwarancje na zainstalowanego windowsa to idź do nieg, hehehe :P
No tak tylko źe wtedy jestem tydzień bez kompa, a znamy się i myślę źe jak pozwoli to zrobię to sam w domu i w kilka godzin będzie po sprawie.
A co to ma do rzeczy? Przecieź dostajesz gwarancje na sprzęt a nie na oprogramowanie!
Jesli sprzedawca dał ci gwarancje na zainstalowanego windowsa to idź do nieg, hehehe :P
adik154:
Znam takie momety z doswiadczenia :/, tu masz opis instalacji Windowsa Xp
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=31893
Wiem czytałem juź ten artykuł i spodziewałem się źe to moźe być to :(
Czyli jednak gościu w sklepie ma rację. Pozostaje reinstalacja Windowsa. Szkoda tylko źe jeszcze mam kompa na gwarancji pół roku i moź esię nie zgodzić abym sam przeinstalował Windows :?
Znam takie momety z doswiadczenia :/, tu masz opis instalacji Windowsa Xp
marti–1982:
wogóle nie mozesz nagrać płyty nawet przez nero?
Tak w ogóle bo napęd jakby w pewnych momentach stawał i nie moźe płyta wejść na pełne obroty.
Nero się w tym momencie wiesza i pozostaje twardy restart kompa. Próbowalem na Ashampoo.Burning.Studio. i wszsytko jest tak samo. Zadziwiające jest właśnie źeby obie nagrywarki siadły równocześnie CD– LG a DVD LiteOn
Zrob loga w hijackthis i wklej w poscie
wogóle nie mozesz nagrać płyty nawet przez nero?
mam nod 32 i on nie wykrył źadnego robactwa. Ale spróbuję jeszcze innym. Moźe mks online
Po pierwsze przeskanuj system pod względem róźnego rodzaju robactwa. Posiadasz jakiegoś firewalla?
Poza tym Windwosa XP instaluje sie duźo łatwiej niź '98. Poszukaj tutaj na forum, gdzieś była opisana instalacja krok po kroku.
Poza tym Windwosa XP instaluje sie duźo łatwiej niź '98. Poszukaj tutaj na forum, gdzieś była opisana instalacja krok po kroku.