windows nie nadąźa zamykać procesów?

po starcie mam takie procesy w tle:

gg.exe
skype.exe
adskflex.exe
lmgrd.exe
bremote.exe
12robo.exe
nvsvc32.exe
task_agent.exe
popnot.exe
amoumain.exe
adskscsrv.exe
emule.exe

wszystkie te procesy sa czyste i wiadomego pochodzenia. jednak gdy ich nie zamkne przed ponownym uruchomieniem to po ponownym uruchomieniu jest checkdisk i bledy w plikach!!!

dlatego zrobilem sobie skrypt je zamykajacy (.bat) ale niestety to nie jest rozwiazanie:(
bo ktos jak nie wie o tym zeby najpierw skrypt uruchomic a pozniej wylaczyc/uruchomic ponownie kompa to sie robia bledy w plikach!!!

dlatego zrobilem topic:
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=42109

z problemem niewiedzy kogos o ówczesnym uruchomieniu skryptu zamiast wylaczaniu kompa z menu start sobie poradzilem dzieki waszej pomocy – big thx

...jednakze teraz mnie interesuje dlaczego powstaja bledy jesli tych procesow nie zamkne przed ponownym rozruchem?
czyzby windows nie nadaźał (bo to na celeronie 450mhz) zamknac tych procesow przed ukonczeniem zamykania systemu? ...i procesy dalej cos zapisuja a windows robi im reset w trakcie? i z tad bledy w plikach?

ostatnio przy takiej akcji pojawily sie np bledy w windows\system32\config\software co spowodowalo unieruchomienie windowsa wogole... (dobrze ze przywracanie bylo wlaczone)

czy to mozliwe ze windows nie nadaza z zamknieciem wszystkich procesow i robi reset?

Odpowiedzi: 4

TweakXP. ale nie zmienialem tam za wiele.a na pewno nic z zamykanieniem win.
Świerk
Dodano
23.10.2005 13:11:33
Na systemie w którym nikt nie grzebał przy ustawieniach – raczej niemoźliwe. Bawiłeś się jakimiś programami tweakującymi?
spiderko
Dodano
23.10.2005 11:38:43
chodzi mi o to czy to jest fizycznie mozliwe zeby windows robil reset pomimo jeszcze dzialajacych jakis "nie windowsowskich" procesow?
Świerk
Dodano
23.10.2005 01:40:31
http://www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=5989&st=0?entry54474

Zainteresuj się tematem "Szybsze zamykanie systemu".
spiderko
Dodano
22.10.2005 23:57:45
Świerk
Dodano:
22.10.2005 23:45:46
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1