Windows nie chce sie zainstalowac blad \system32\hal.dll
Witam mam dziwny problem,
Chce zainstalowac windowsa xp. Ale po formatowaniu dysku i kopiowaniu plikow potrzedbnych do instalacji win'a. Po restacie zamiast przystapic do instalacji Win xp wystepuje blad:
ze nie moze odnalezc tego pliku?
"/system32/hal.dll"
Prosze o pomoc
Chce zainstalowac windowsa xp. Ale po formatowaniu dysku i kopiowaniu plikow potrzedbnych do instalacji win'a. Po restacie zamiast przystapic do instalacji Win xp wystepuje blad:
"/system32/hal.dll"
Prosze o pomoc
Odpowiedzi: 15
Nie wiem co bylo ale wiem co jest.
Udalo mi sie zainstalowac WIN XP SP2. Minely dwa dni, wylaczylem kompa na noc i kiedy mialem zamiar wlaczyc rano znowu jest jakis blad.
I to nie jest wina tasmy ale Dysku twardego on chyba juz doczekal swoich dni...Na innym dysku win sie normalnie instaluje i chodzi. Wiec to chyba wina dysku twardego.
PS dysk mam od okolo 3lat, nosilem go w kieszeni do kafejki, a od jakiego roku chodzil 24h na 7 dni w tygodniu :) i to chyba sprawilo ze ma jakies BS(zle sekotry)
Dzieki za pomoc wszystkim...
PS: wahe – co do pł. głównej to raczej nie to bo ja mam CD–RW Liteona :)
Udalo mi sie zainstalowac WIN XP SP2. Minely dwa dni, wylaczylem kompa na noc i kiedy mialem zamiar wlaczyc rano znowu jest jakis blad.
I to nie jest wina tasmy ale Dysku twardego on chyba juz doczekal swoich dni...Na innym dysku win sie normalnie instaluje i chodzi. Wiec to chyba wina dysku twardego.
PS dysk mam od okolo 3lat, nosilem go w kieszeni do kafejki, a od jakiego roku chodzil 24h na 7 dni w tygodniu :) i to chyba sprawilo ze ma jakies BS(zle sekotry)
Dzieki za pomoc wszystkim...
PS: wahe – co do pł. głównej to raczej nie to bo ja mam CD–RW Liteona :)
Moźe masz źle podłaczony dysk.A jak nie widzi moźe źle ustawiłeś w biosie.
Ja miałem podobnie wina tkwi po stronie płyty głównej [ASRock]która nie potrafi dogadać się z cd romem. W moim przypadku LG. Zmienialem na 3 róźne dopiero po podpięciu Liteona poszło. Instalowałem kiedyś na innym sprzęcie z tą płytą główną i teź po restarcie był błąd.
ok ale jak przez konsole z CD WIN XP bo mam ntfs i z dyskietki startowej nie chce widziec mojego dysku :(
fr0g:
Witam mam dziwny problem,
"/system32/hal.dll"
Prosze o pomoc
miałem to samo, okazało się źe mam bady na dysku, zatem radzę ci sprawdzić najpierw dysk.
fr0g:
co to jest plik boot.ini i gdzie sie go usuwa?? tzn gdzie on jest?
O boot.ini to zdaje się masz w przyklejonym temacie. Powinien się znajdować w katalogu głównym partycj rozruchowej. O ile się nie mylę to Windows powinien wystartować nawet jeśli go nie ma (jak jest jeden system).
co to jest plik boot.ini i gdzie sie go usuwa?? tzn gdzie on jest?
Spróbuj usnąć wszystkie partycje i załoźyć od nowa. Sprawdź dysk narzędziem producenta. Jak masz tylko jeden system po moźesz spróbować usunąć plik boot.ini.
OK jest tak:
– 3 CD z WIN XP (WIN XP SP2, WIN XP SPa1 i WIN XP) posiadaja taki sam blad.
– szukalem tego pliku hal.dll na c:\windows\system32\... byl ten plik.
To dlaczego jest nadal blad ze go nie ma ? :evil:
– 3 CD z WIN XP (WIN XP SP2, WIN XP SPa1 i WIN XP) posiadaja taki sam blad.
– szukalem tego pliku hal.dll na c:\windows\system32\... byl ten plik.
To dlaczego jest nadal blad ze go nie ma ? :evil:
OK zobacze czy to plyta alw raczej nie bo 3 rozne plyty nie chca dzialac :(,
A co do CD–ROMU to tez zmienie.
A co do CD–ROMU to tez zmienie.
ja teź bym stawiał na płytke...
Ja mysle ze to jest blad CD–ROMu,bo js miałem to samo tylko źe mi wyskakiwał błąd "/368i",poniewaź miałem zesputą płyte z winxp ALBO MOŻE masz rozwalony CDik
http://www.kellys–korner–xp.com/xp_haldll_missing.htm
Zapoznaj się z tym. Posprawdzaj ew. odnośniki itp. moźe coś wybierzesz co będzie pasowac, bo póki co to cąły czas dość "wybiórczo" informacje podajesz.
Zapoznaj się z tym. Posprawdzaj ew. odnośniki itp. moźe coś wybierzesz co będzie pasowac, bo póki co to cąły czas dość "wybiórczo" informacje podajesz.
Płyta:
ASRock K7VT4A+
Bios: 02/07/2004
Gdzie mam tego szukac hal and dll
Bo jezeli na forum to szukale i znalazlem ale tam byly inne problemy...chyba a przynajmniej to co jest tam napisane u mnie juz zostalo zrobione.
ASRock K7VT4A+
Bios: 02/07/2004
Gdzie mam tego szukac hal and dll
Bo jezeli na forum to szukale i znalazlem ale tam byly inne problemy...chyba a przynajmniej to co jest tam napisane u mnie juz zostalo zrobione.
Seeker:
Ad@$:
hal and dll do szukajki
Albo prosimy o wiecej danych :ile dysków?, partycji?, czy jakiś system nie był wspólnie z tym XP? itd
A i jaka płyta, i "wiek" BIOS–u teź by się mogły okazać wskazówką.
Strona 1 / 1