Windows Media Center Problem
Kupiłem wyżej wymieniony system w apollo w wersji "Microsoft Windows XP Media Center 2005 ENG/PL OEM".
Mój pierwszy problem nastąpił kiedy zacząłem instalować 4 płytki krok po kroku. Przy 3 zażądał framework 1.1, który to znalazłem na poprzednich płytkach. Niestety po zainstalowaniu jego oraz nowszych wersji z sieci nie zmieniło to sytuacji. W sklepie powiedzieli mi że oni instalują specjalne 2 pliki ściągnięte z sieci bo mieli też z tym problem, po czym nagrali mi te pliki i tak stałem się szczęśliwym posiadaczem 5 płytki.
Na tej płytce był framework 1.1 i jakiś inny plik które zainstalowałem. Po chwili wszystko ruszyło i cały system spolonizowałem.
Po paru dniach użytkowania system nawalił co się zdarza (szczególnie pod win) i zrestartowałem komputer, po czym uruchomiło mi się meni trybu awaryjnego, to co można wywołać przez F8. Wybrałem opcje ostatnio działającego dobrze systemu i ujrzałem system w wersji angielskiej. Próbowałem go spolonizować poprzez polską nakładkę ale nic to nie dało więc go przeinstalowałem. Po kilku tygodniach gostuje sobie dysk i system znowu zaczyna szwankować, więc go restartuje i sytuacja się powtarza. W obydwóch przypadkach dokonywałem oczywiście aktualizacji systemu windows, może to jest przyczyną?
Proszę o odpowiedz bo w necie nie znalazłem podobnego problemu a sklep zaproponował żebym przyniósł komputer co według mnie jest absurdem.
Z góry dziękuje