Windows Logon – krytyczny proces systemu

Witam Was wsyztskich ;) Mój rpoblem jest taki: miałem akurat włączonego kompa, kiedy nastapiła awarja prądu. Po ponownym uruchomieniu Win XP wyświetlił się neibeiski ekran z teksem:
System Windows zostanie wyłączony, aby zapobiec uszkodzeniu systemu. Problem moźe powodować któreś z urządzeń. Sprawdz czy wsyztskie urządzenia zostały prawidłowo podłączone. [...] Jeźeli widzisz tenm akran po awarii zasilania, wybierz opcje Uruchom system windows normlanie

No więc uruchomiłem ponownie kompa i zaznaczyłem Uruchom system windows normlanie. Wszystko dzialalo poprawnei az do zamkniecia systemu i wylogowania, kiedy ukazal sie nastepujacy komunikat na niebieskim tle:
{Bład krytyczny systemu} Windows logon (0x000135) 0x000000 System zostabnie zamknięty

No i po zabawie. Teraz przy akzdym uruchomieniu sysytemu wyswietla sie ten komunikat, przez co nei jest mozliwe zalogowanie oraz uruchomienei systemu. Bardzo proszę o pomoc
Pozdrawiam, RuseK

Odpowiedzi: 6

Dziękuję wszystkim, pomogło jednak przeinstalowanie Windowsa :D
RuuseKK
Dodano
11.09.2005 18:00:30
Przegladnij ten temat –> http://www.experts–exchange.com/Operating_Systems/WinXP/Q_20790028.html i przypatrz sie odpowiedzi oznaczonej jako "Accepted Answer".
EL NINO
Dodano
07.09.2005 22:15:42
niestety nic nie pomoglo, proces skanowania sie zakonczyl, wsyztskie pliki sa poprawne, problem nadal istnieje. moze zna ktos jakies inne sposoby ?
RuuseKK
Dodano
07.09.2005 22:01:45
strat=>> uruchom sfc /scannow
kamaa
Dodano
07.09.2005 18:26:37
Niestety nic nie daje. expanda probowalem wczesniej – ale dla pewnosci zrobilem to jeszcze raz, wgralem takze ten plik z system32/dllcache – bez skutku. chkdsk po wczesniejszym uruchomieniu usuanal bledy (przynajmniej takie komunikaty wyswietlal na ekranie ) ale bez skutku. po ponownym odpaleniu chkdsk mowi ze wszystko jest w najlepszym porzadku – mimo to blad dalej wystepuje
RuuseKK
Dodano
07.09.2005 17:40:21
Sugerowałbym odpalenie chkdsk /p /r z poziomu konsoli odzyskiwania. Ewentualnie podmiana winlogon.exe expandem (moźe być teź przekopiowanie z c:\windows\system32\DllCache) w poziomu tejźe konsoli.

Uźycie expanda:

expand x:\I386\winlogon.ex_ c:\windows\system32\winlogon.exe

gdzie x – literka cdromu z instalką Windowsa XP.
Żółty
Dodano
07.09.2005 17:01:31
RuuseKK
Dodano:
07.09.2005 16:18:01
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1