windows legalny czy nielegalny?

Witam!! Jakis czas temu zakupiłem używanego laptopa IBM T40. Ma on juz zainstalowanego windows xp i ma na obudowie naklejke Windowsa. Sprzedawca mowil, ze te laptopy maja dodatkowo na dysku ukryta parycje recovery umozliwiajaca zainstalowanie systemu od nowa i dzieki temu plytka do windowsa nie jest nawet potrzebna. Zastanawia mnie czy taki windows jest legalny? Możecie wyrazic swoja opinie? W razie czego, jezeli podalem za malo informacji, pytajcie, to napisze wiecej.

Odpowiedzi: 3

Dzięki za rady! Zrobiłem jak radziliście i sprawdziłem przez internet - do niczego nie przyczepili! :D Jeszcze tylko będę musial zgrać to jakos na płytkę. Pozdro!!
monique
Dodano
11.07.2007 18:19:27
Taki* jest legalny. Preinstalowany i odtwarzany, w razie konieczności, z partycji recovery. PS. Warto jednak zrobić sobie kopię danych z tej partycji na płycie ( niektórzy producenci dostarczają programy dla tego celu stworzone i umozliwiajace bezbolesne utworzenie płyty ratunkowej ), bo w wypadku awarii dysku może być problem.
Rebe
Dodano
10.07.2007 20:42:56
sprawdz oryginalnosc systemu.... przez internet... mysel ze to najlatweijszy sposob aby sie przekonac...;]
TranzystoR
Dodano
10.07.2007 20:23:05
monique
Dodano:
10.07.2007 19:21:04
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1