Windows czy dysk ?

Witam. Mam 2 systemy: 1. Windows XP Professional x86 PL 2. Windows Se7en Ultimate x86 DK/PL Wiekszosc czasu siedze na Windows XP, Windows 7 jest tylko do testow i pisania programow. Wczoraj korzystalem z XP kiedy moj komputer zwolnil, zaczal zamulac ale sie tez rozkrecal i bylo ok. Ale tylko przez chwile.., nagle zwolnil i BSOD (Niebieski ekran smierci) z wiadomoscia "KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR". Myslalem ze to przez to ze nie wylaczalem komputera od tygodnia, przechodzilem tylko w tryb Hibernacji. Wlaczylem PC ponownie kiedy widze informacje "A disk read error occurred press CTRL+ALT+DEL to Restart". Probowalem, restartowalem. Nic z tego. Szukalem na google, ale nic nie rozwiazalo mojego problemu. Podlaczylem inny dysk Seagate 160 GB na ktorym mialem juz zainstalowany system. I widze wszystko chodzi, wiec wylaczylem PC, podlaczylem ten "popsuty dysk" i probowalem uruchomic system jeszcze raz z tego Seagate.. juz sie nie uruchomil. Tak jak by byl dysk uszkodzony. Nie wiem co robic. Moja konfiguracja: Komputer: Lenovo ThinkCentre 9704-75G Procesor: Intel® Core 2 Duo Processor E8400, RAM: 512 MB, Dysk: WD 320GB 7200RPM S-ATA HDD, Dodatkowe: Brak stacji dyskietek, PCI/PCIe Small Form Factor (2x3), DVI-D connection adapter, DVD Recordable, Marvell Gigabit Ethernet, Na tym dysku mam bardzo wazne dane dla mnie, projekty z polowy mojego zycia, nie chcialbym ich stracic, dlatego prosze Was o pomoc. Wiem powinienem robic kopie, ale jak zawsze mi sie nie chce i teraz.. :( Prosze o pomoc. Pozdrawiam

Odpowiedzi: 1

Sprawdź dysk. Możesz wykorzystać w tym celu program [url=www.cdrinfo.pl/download/7273182135]Victoria[/url]
lukasz_z
Dodano
06.11.2009 14:29:18
ViP Kolo
Dodano:
06.11.2009 13:10:51
Komentarzy:
1
Strona 2 / 2