Windows czy dysk ?
Witam.
Mam 2 systemy:
1. Windows XP Professional x86 PL
2. Windows Se7en Ultimate x86 DK/PL
Wiekszosc czasu siedze na Windows XP, Windows 7 jest tylko do testow i pisania programow.
Wczoraj korzystalem z XP kiedy moj komputer zwolnil,
zaczal zamulac ale sie tez rozkrecal i bylo ok. Ale tylko przez chwile..,
nagle zwolnil i BSOD (Niebieski ekran smierci) z wiadomoscia "KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR".
Myslalem ze to przez to ze nie wylaczalem komputera od tygodnia, przechodzilem tylko w tryb Hibernacji.
Wlaczylem PC ponownie kiedy widze informacje "A disk read error occurred press CTRL+ALT+DEL to Restart".
Probowalem, restartowalem. Nic z tego. Szukalem na google, ale nic nie rozwiazalo mojego problemu.
Podlaczylem inny dysk Seagate 160 GB na ktorym mialem juz zainstalowany system.
I widze wszystko chodzi, wiec wylaczylem PC, podlaczylem ten "popsuty dysk" i probowalem uruchomic system jeszcze raz z tego Seagate.. juz sie nie uruchomil. Tak jak by byl dysk uszkodzony. Nie wiem co robic.
Moja konfiguracja:
Komputer: Lenovo ThinkCentre 9704-75G
Procesor: Intel® Core 2 Duo Processor E8400,
RAM: 512 MB,
Dysk: WD 320GB 7200RPM S-ATA HDD,
Dodatkowe: Brak stacji dyskietek, PCI/PCIe Small Form Factor (2x3), DVI-D connection adapter, DVD Recordable, Marvell Gigabit Ethernet,
Na tym dysku mam bardzo wazne dane dla mnie, projekty z polowy mojego zycia, nie chcialbym ich stracic, dlatego prosze Was o pomoc.
Wiem powinienem robic kopie, ale jak zawsze mi sie nie chce i teraz.. :(
Prosze o pomoc.
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 1
Sprawdź dysk. Możesz wykorzystać w tym celu program [url=www.cdrinfo.pl/download/7273182135]Victoria[/url]