Windows 98 i XP na 2 dyskach z opcja wyboru przy starcie.
Witam
Mam XP zainstalowany na dysku bez podzialu na partycje i windows 98 zainstalowany na drugim dysku.
Czy jest mozliwe aby tak ustawic w boot.ini (w XP) abym mial po wlaczeniu komputera wybor, ktory system ma sie uruchomic ? Jesli to nie mozliwe, to moze jest jakis inny "zewnetrzny" program do stworzenia takiego boot menu ?
Odpowiedzi: 2
http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=98879 ( nie będę taki i nie napiszę, że w archiwum cxp pewnie nie raz było ).
Sfinks - umówmy się, to dotyczy nie tylko tego tematu, że w przyszłości będziesz publikował swe przemyślenia w sposób bardziej łasmawy dla moich ....zwieraczy.
A próbowałeś chociaż? Jeśli masz 2 systemy w 1 kompie , zawsze w czasie uruchomienia ci się on pyta
który system ma włączyć. Chyba że 1-ego dysku nie widzi, to już inny problem.
Strona 1 / 1
[quote=Rebe] Sfinks - umówmy się...że w przyszłości będziesz publikował swe przemyślenia w sposób bardziej [u]łasmawy[/u] dla moich ....[u]zwieraczy[/u].[/quote] [b]wytłumacz co to podkreślone oznaczają,[/b] ,napisz bardziej językiem codziennym.ja mam trudności z polskim,i tak ledwo piszę bez błędów ortograficznych. A jeśli coś pisałem nie jaśniej , to powtarzam ciężko mówię po polsku.