window xp oem i naklejka legalna

Witam mam 2 pytania nie wiem czy już były mam system Windows Xp wersja oem i tu mam pierwsze pytanie czy jeżeli np. Zmienię wszystkie części komputera to będę musiał kupić nowy system czy nie ( system był kupowany osobną bez komputera ) a 2 pytanie chodzi o naklejkę stwierdzająca że system jest legalny czy mogę naklejkę za laminować by się nie zniszczyła i w takiej postaci naklejając na obudowę[-o<

Odpowiedzi: 3

Jeśli chcesz używać Windows XP na innym komputerze, to musisz go odinstalować na pierwszym, tzn. możesz używać Windows tylko na jednym komputerze naraz.
xCodeLover@centrumxp.pl
Dodano
15.11.2008 21:11:15
Z tego co wiem system w wersji oem jest przypisany do danego komputera a właściwie do płyty głównej,jeśli więc kupisz nowy komputer musisz kupić nowy system.Takich ograniczeń nie posiada wersja pudełkowa ale jest zdecydowanie droższa. ps.oczywiście możesz wymieniać podzespoły ale nie płytę główną.
detektor
Dodano
15.11.2008 10:12:29
System zawsze jest Twoją własnością i jeżeli kupujesz nowy komputer to również masz prawo go na nim zainstalować. Jeżeli chodzi o naklejkę stwierdzającą oryginalność jest już większy problem, ponieważ została tak skonstruowana, że jeśli ją nakleisz raz to już jej nie zerwiesz bez uszkodzenia. Ponadto w myśl teorii powinna bezpośrednio przylegać do obudowy. Z zewnątrz myślę że możesz ją za laminować tylko czy się opłaca? Przecież obudowa komputera chyba nie jest narażona na jakiekolwiek czynniki niszczące...chyba...
Razorek
Dodano
14.11.2008 22:46:09
szpony
Dodano:
14.11.2008 21:48:17
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1