windos dziwnie sie uruchamia
Witam. Dzisiaj zainstalowałem na komputer Windows 7 Beta ale ponieważ nie bardzo mi odpowiadał dlatego że ja nie kumam po angielsku to postanowiłem go odinstalować. Uznałem że "jedynym" skutecznym sposobem jest format partycji na której była7 beta i tak zrobiłem ale...po restarcie kopmputera uruchomiła się strona "wyboru uruchamianego systemu" i tam pisze: 1.linia - "Ealier Version of Windows" 2.linia -"Windows 7" pomimo że Windows 7 już "nie istneje na komputerze?" po wykonanym formacie partycji. Ta druga linia jest podświetlona jako podstawowa do uruchomienia. Nijak nie potrafię jej usunąć tak by komputer uruchamiał się automatycznie z dysku - partycji "C" (aby nie trzeba było za każdym razem wskazywać pierwszej lini -- tak jak to było przed instalowaniem Windowsa 7 Beta). PROSZĘ o pomoc - możliwie pilną - w usunięciu tego problemu. Ale proszę o informację szczegółową krok po kroku. Z góry za pomoc uprzejmie dziękuję. JerzyS.
Odpowiedzi: 1
Możesz zrobić to na dwa sposoby, albo odpalić Windowsa z płyty i naprawić sektor rozruchowy poleceniem fixmbr. Druga opcja to edycja pliku boot.ini i wykasowanie linii z Windows 7.
Strona 1 / 1