Win XP,Win 98 – siec
Witam
Mam takie pytanko, czy jak polacze przez siec dwa kompy na jednym win 98 na drugin win xp (ta sama grupa robocza) to czy na win xp uruchomie i bede mogl kozystac przez siec (LAN) z programu zainstalowanego na win 98 ??
Pozdrawiam
Mam takie pytanko, czy jak polacze przez siec dwa kompy na jednym win 98 na drugin win xp (ta sama grupa robocza) to czy na win xp uruchomie i bede mogl kozystac przez siec (LAN) z programu zainstalowanego na win 98 ??
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 7
ty masz problem z właściwościami skrótu do tego pliku, a nie z samym subiektem. Wyraźnie ci wyświetla, źe problem jest w pliku PIF. Poza tym subiekt moze miec specjalne wymagania co do parametru files i buffers w dosie, co się ustawia w plikach autoexec.nt i config.nt
Wracajac do temat. Wszystko ladnie smiga win98 polaczony przez siec z win xp . Kompy sie widza, ale tu sie zaczyna problem. Na kompie z win98 jest zainstalowany subiekt 4 , wczesniej fukncjonowal on przez siec z kompem na win 98 (mozna bylo odpalac kompa na 2 z win 98 subiekta 4). Z windowsem xp jest wiekszy problem. Nie moge uruchomic programu na tym systemie. Sprawdzilem inne programy po dosa urchamiaja sie poprzez siec ale subiekt 4 niech chec :(
Wyskakuje taki kompunikat
konsola.info/blad.gif
Prosze o pomoc[/url]
Wyskakuje taki kompunikat
konsola.info/blad.gif
Prosze o pomoc[/url]
Moim zdaniem najprostszym wyjsciem przy tego typu problemach jest zapytac u zrodla (producent). Bedzie to najbardziej wiarygodna odpowiedz.
Wiesz powiem tak, na kompach gdzie byl zaistalowany win 98 dzialo to bez probelmu, ale teraz na jednym kompie bedzie win xp i dlatego pytam sie czy czasem nei bedzie problemu z tym?
Najprosciej zapytac dystrybutora/producenta tego programu czy Twoja wersja/licencja pozwala na prace zdalna. W przypadku Subiekta chyba tak gdyz na stronie pisze cos takiego:
Subiekt GT (system sprzedaźy)
Licencja oddziałowa na pracę zdalną
Hmmm a nie oglonie ? czy taka operacje da sie wykonac ? Generalnie chodzi mi o program Subiekt ktory jest zaistalowany na kompie z win 98 a chcialby go odpalac po przez siec na kompie z win XP
Ogolnie ? Nie.
Strona 1 / 1