Win xp x64 problem z kamerką, skanerem drukarka..
Witam...
Posiadam testową wersję systemu WINDOWS XP Professional x64 Edition [ Evaluation copy. Build 3790 (Service Pack 1)]. Niestety choc działa dość konkretnie nie mogę zainstalować pod nim drukarki Lexmark z25, skanera mustek 600cu i kamerki internetowej (http://www.allegro.pl/item142700599_kamera_internetowa_usb_super_cena_positivo_pl.html).
Moje pytanie brzmi: jest to za stary sprzęt na ten system czy mam coś nie zainstalowane , jakis specjalny dodatek czy cóś??
Na ewentualne odpowiedzi oczekuję pod emilowym adresem plauciusz@wp.pl
Dzięki..
Nie zakładaj takich samych tematów w różnych działach. Jest to robienie bałaganu na forum i bardzo denerwuje Moderatorów . Ten drugi temat wylecial
-Seeker-
Odpowiedzi: 1
Rozglądałeś się za sterownikami pod x64 dla tego sprzętu?
Strona 1 / 1
<P>Ja tylko dodam od siebie że te sterowniki muszą być 64 bitowe, tych dla zwykłej edycji Windows XP nie zainstalujesz. Poszukaj na stronach producentów, gdyż rzadko są one umieszczane na płytkach CD dodawanych do urządzeń (choć powoli się to zmienia).</P>
<p>Ja posiadam lexmarka x3330 (urządzenie wielofunkcyjne). Wszystko działa ok. Musisz tylko zainstalować 64bitowe sterowniki. www.lexmark.pl zajżyj ;-).</p><p>P.S. Raz mi się zdarzyło, że nie chciały się od razu zainstalować, wiec musiałem kilka razy wciskać instaluj. </p>