win xp –– wyglad okien

1. mam wolnego procka i na dodatek nie lubie tych duzych okraglych niebieskich okienek –– wiec przeloaczylem win na "kalsyczny wyglad" . komp startowal z normalnego dla win xp ekranu logowania ( co powodowalo ze tacilo sie sekundy na patrzenie najpierw jak sie menu rysuje a potrem jak znika ) .

2. natrafilem na forum na linka do Autopatchera –– i oprocz krytycznych poprawek zainstalowalem tez niektore gadzety . miedzy innymi zrobilem opcjie ze logowanie ma byc tak jak w win9x/me . sek w tym ze logowanie przebiega tak

–– pokazuje sie okienko ze ladowane sa ustawiniea ( kalsyczny schemat okienka )
–– zminia sie styl na winXP
–– wpisuje haslo dos wojego profilu ( jest tylko jedne profil na tym kompie ) i znowu okienko zminia styl na kalsyczny .

czy da sie wylaczyc przeskaiwanie miedzy tymi stylami ???

3. zainstalowanie tych gaadzetow z autopatchera spowodowalo tez ze po nacinieciu crt–alt–del pojawia sie okienko z opcjiami do wyboru miedzy innymi zablokowania profilu , i jeszcze kilak bajerow –– a ja chial bym miec pod ctr–alt–del tylko menadrzera zadan –– jak przyworcic to tak jak bylo ?? ( niestety nie wiem jaki gadrzet to podmienil ) .

jak nacine alt–tab –– to zmiast standarotwego paska przeskiwania miedzy zadaniami pojawi mi sie taki w ktorym widze wnetrze okna na ktore chce przeskoczyc –– calkiem dobre rozwiazanie zwlasszzcza jak ma sie np otwartych kilak IE albo mizlli , albo kilka okienek z rozmowa w gg –– jeszcze nie wiem czy to rozwiaznie lubie czy nie ale tez chial bym wiedziec czy da sie to jakos przelanczac w locie miedzy starym a nowy "przeskaiwaczem do zadan"

Odpowiedzi: 3

gusioo:
Ad2. Wyłącz usługe kompozycje
Ad3. Jest inny skrót: SHIFT+CTRL+ESC

oki –– dzikei za odpowiedzi –– ctrl –shift– esc ––– dziala – kopozycjie wylaczylem .
webmajsterek
Dodano
22.08.2005 21:27:22
Ad2. Wyłącz usługe kompozycje
Ad3. Jest inny skrót: SHIFT+CTRL+ESC
Anonymous
Dodano
22.08.2005 19:21:11
jezeli chodzi o ten ekran logowania ala XP to jego sie wlacza i wylacza w Panel Sterowania –> Konta Uźytkowników –> Zmien sposób logowania lub wylogowywania uźytkowników i tam masz Uźyj ekranu powitalnego
jezeli chodzi o to ctrl alt del to to jest wlasnie to ze jest wylaczone to logowanie ala windows xp jezeli je wlaczysz to znowu menadzer bedzie pod "trzema królami" (jezeli chcesz wlaczyc menadzera to uzyj Ctrl + Shift + Esc albo prawym mychy na pasku zadan i wybierz Menadzer zadan
jezeli chodzi o wpisywanie hasla, niestety tak juz jest po wylaczeniu logowania ala xp, mozna to jednak wylaczyc (to pytanie o login i haslo) tym programem
http://www.sysinternals.com/utilities/autologon.html
wlaczasz go, ustawiasz co potrzeba login domene i haslo (jezeli nie jestes w zadnej domenie to wyczysc to) i wcisnij enable, jezeli jednak nie zadziala to bedziesz musial sobie ustawic haslo na konto i potem wpisac je w ten program i wziasc enable
jezeli chodzi o alt+tab, to ten bajer to jest jeden z programikow z windows power toys, nie pamietam nazwy, sporoboj go odinstalowac jak cos
that's all
Kapela
Dodano
22.08.2005 19:20:03
webmajsterek
Dodano:
22.08.2005 18:52:59
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1