win xp sie nie uruchamia
problem jest taki jak w temacie. Otoz uruchamiam sobie dzis komputer ku mojemu zdziwieni system sie nie chce uruchomic.pokazuje sie kompletnie czarny ekran (bez zadnych napisow) a nacisniecie dowolnego klawisza powoduje reset.
Proba uruchomienia osttniej dobrej konfiguracji nie pomaga
w trybie awaryjnym wskakuje taki komunikat:
Nie mozna uruchomic systemu gdyz nastepujacy plik nie zostal znaleziony lub jest uszkodzony:
\windows\system32\config\system.
Sprawdzilem pod dosem i rzeczywiscie takiego katalogu system w katalogu \windows\system32\config\ nie mam.
pomocy
Proba uruchomienia osttniej dobrej konfiguracji nie pomaga
w trybie awaryjnym wskakuje taki komunikat:
Nie mozna uruchomic systemu gdyz nastepujacy plik nie zostal znaleziony lub jest uszkodzony:
\windows\system32\config\system.
Sprawdzilem pod dosem i rzeczywiscie takiego katalogu system w katalogu \windows\system32\config\ nie mam.
pomocy
Odpowiedzi: 6
Seeker:
..... nikomu do archiwum zagladać się nie chce :?
Zaświadczam – sam zawsze pisuję "link do strony MS w archiwum" zamiast biegać, szukać i podawać ...raz enty.
grzechura:
Witam,
moze komus sie w przyszlosci przyda gdyby mial taki sam problem. Na tej stronie jest wszystko od a do z napisane co w takim przypadku robic
http://support.microsoft.com/kb/307545/PL/
Na tym forum rówieź wielokrotnie , w róźnych postach na temat uszkodzonego rejestru linki owe zamieszczane bywały , ale niestety nikomu do archiwum zagladać się nie chce :?
Witam,
moze komus sie w przyszlosci przyda gdyby mial taki sam problem. Na tej stronie jest wszystko od a do z napisane co w takim przypadku robic
rodrigo83: tego pliku tam po prostu nie bylo.
rodrigo83: tego pliku tam po prostu nie bylo.
Zgadza się, ale jak napisał grzechura, sprawdzał pod dosem (hmm??) i nie znalazł pliku system. Zazwyczaj pliki i nie znikają same (no nie oszukujmy się). W 99% plik ten się uszkadza a nie kasuje tudziez znika.
Pozdrawiam.
Ps: Polecam wszystkim zrobienie sobie partycji systemowej a po instalce zarzucenie Programu Symantec Ghost np. 9.0
Ja osobiście wrazie jakichkolwiek większych problemów z systemem stawiam go w niespełna 4,5 minuty.
Pozdrawiam.
Ps: Polecam wszystkim zrobienie sobie partycji systemowej a po instalce zarzucenie Programu Symantec Ghost np. 9.0
Ja osobiście wrazie jakichkolwiek większych problemów z systemem stawiam go w niespełna 4,5 minuty.
Jak to co ? Po prostu "file corrupt or missing" :wink: . To standardowy komunikat.rodrigo83:
ciekawi mnie co sie stało z tym plikiem.
Heh...
Zacznijmy od tego ze system to nie katalog tylko plik. Co waźniejsze jest to jeden z trzech plików przydatnych podczas łamania hasła do windowsa (ale Ciii :wink: ) A najdziwniejsze jest to źe plik raptem zniknął. Nie zgodze się z tym ze się uszkodził poniewaź jak pisze grzechura takowego pliku na dysku nie ma. Dlatego ciekawi mnie co sie stało z tym plikiem.
Zacznijmy od tego ze system to nie katalog tylko plik. Co waźniejsze jest to jeden z trzech plików przydatnych podczas łamania hasła do windowsa (ale Ciii :wink: ) A najdziwniejsze jest to źe plik raptem zniknął. Nie zgodze się z tym ze się uszkodził poniewaź jak pisze grzechura takowego pliku na dysku nie ma. Dlatego ciekawi mnie co sie stało z tym plikiem.
Strona 1 / 1