win XP rejestr – typ pliku na pasku stanu

win XP rejestr – typ pliku na pasku stanu exploratora
do niczego nie jest mi to potrzebne
jak toto wylaczyc??

niech xp mi tam wypisuje wyłącznie wielkosc pliku, a typ sam widze po rozszerzeniu
ktos wie jak to wylaczyc – przypuszczalnie cos trzeba wpisac w rejestr

Odpowiedzi: 4

pomoglo usuniecie klucza

HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.avi\shellex\PropertyHandler

tego drugiego na wszelki wypadek nie ruszalem bo pies go wie czy winda do czegos jeszcze tej klasy nie uzywa...[/b]
ram
Dodano
09.05.2005 15:15:10
No widzisz teraz juz wszystko jasne... albo i nie.
Pasek stanu mówisz, nie chodzi Ci o menu po lewej stronie eksploratora, konkretniej szczegóły ??

W rejestrze usun klucze:
HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.avi\shellex\PropertyHandler
HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Classes/CLSID/{87D62D94–71B3–4b9a–9489–5FE6850DC73E}/InProcServer32

Wczesniej wyeksportuj je tak na wszelki wypadek.
Bobi
Dodano
05.05.2005 23:50:33
trochę za duźy skrót myślowy – przepraszam juź poprawilem nieco i dodam tutaj troche wiecej objaśnień:

dokładnie chodzi mi o to, źe nie interesuje mnie co tam XP wymyśla i szuka w pliku, który jest podswietlony zeby mi róźne bzdury wypisac na pasku stanu eksploratora bo tylko mu to czas zajmuje i mieli przy tym dyskiem okropnie, a mnie te informacje nic, a nic nie interesują i nie chce zeby to robił
chce miec pasek stamu taki jak w win 98 na przykalad

problem objawia sie głównie przy duzych plikach video – poprostu nie daje usunac pliku ...
po nacisnieciu "Del" wuswietla komunikat:
"Nie moźna usunąć [nazwa pliku]: Plik jest uzywany przez inną osobę lub program.
Zamknij wszystkie programy , które moga uźywać tego pliku i spróbuj ponownie"

ale jesli poczekac az na pasku eksploratora wypisze typ pliku i inne bzdury to plik daje sie usunąć bez protestów

i dlatego szukam sposobu źeby to wyłączyć – domyslam sie ze pewnie gdzies w rejestrze...

ps
wiem ze moge pasek stanu wylaczyc
ale to niczego nie zmienia
xp i tak męczy kazdy plik tak jak by miał to gdzie wyświetlać... dlatego sie chce tego pozbyc
ram
Dodano
05.05.2005 23:23:30
Tak sobie czytam bardzo wnikliwie i nijak nie moge załapać o co Tobie chodzi.
Wiem, ze chodzi o pasek stanu, ale w ktorym miejscu ??
Wiem, ze chcesz cos wyłaczyć ("typ pliku"), a w to miejsce wstawić informacje o wielkości pliku.
Wiem, ze chcesz tego dokonac poprzez edycje rejestru.
I to by było na tyle informacji, ktore wyczytalem z postu otwierajacego.

Mam problem z czytaniem, a moze zbyt malą wyobraznie ??
Bobi
Dodano
04.05.2005 20:32:44
ram
Dodano:
04.05.2005 20:26:47
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1