[Win XP Pro]Serwer a Windows XP

Heyka wszystkim. MAm pytanko zwiazane z serwerem. Chcialbym zalozyc jak pewnie sie omyslacie serwer na Windows Xp. niestety z checia bym go zalozyl na Windows 2003 ale niestety moj komp slozy rowniez do grania przez mojego brata. Niestety nie moge stawiac na IIS 5.0 gdyz nie jest to podobno dobre rozwiazanie. Czy jest jakas mozliwosc zainstalowania IIS 6.0?? jesli nie to co zainstalowac?? Oczywiscie chce miec HTTP, Mail i FTP. Dziekuje z gory.;)

Odpowiedzi: 6

Juz przelamalem Cezara.!!!:)) HAHAHA A teraz zadam moze glupie pytanie ale czytalem juz wiele ksiazek i nie moge zrozumiec po co ten passive mode?? Pozdroofka.;)
tadek_w
Dodano
25.12.2004 22:21:15
No wiesz nie jest to takie latwe.;(( Niestety moj serwer stoi jak na razie za moim routerem. Przekierowalem wszystkieg porty no i mimo tego serwer Cesar nie chce dzialac. Ciagle sie wykrzacza. A co do problemow z krasnalem to przy starcie wyskakuje mi blad : Internet or DNS Server inaccessible.;(( Mozliwe ze tego ze mam routera ale nie wiem jak mam to przeskoczyc.;(( Jak ktos ma pomysl to slucham.:)
tadek_w
Dodano
25.12.2004 22:04:45
ten serwer (Krasnal) instalujesz w domyslnej lokalizacji a jest c:usr
Inna lokalizacja skutkuje bledami w plikach konfiguracyjnych (po prostu sciezki sie niezgadzaja)

Od biedy mozna zainstalowac Krasnala na innych dyskach (d:usr, e:usr...). Odpowiednio zmodyfikowane pliki instalacyjne znajduja sie na stronach Krasnala.

Ich liste masz w programie instalacyjnym.
brtx
Dodano
25.12.2004 21:41:03
A macie jeszcze jakis inny programik?? Bo ten co mnie sie ciagle wiesza.;(( Albo ciagle glupio sie pyta o jakies nie stworzone rzeczy.;(( Jeszcze po probuje ale bede wdzieczny jesli cos jeszcze dodacie.;)) HAHA Wesolych Swiat wszystkim.;)) – Spoznione.;) :lol:
tadek_w
Dodano
25.12.2004 21:03:53
tadek_w:
jesli nie to co zainstalowac??

Krasnal Serv 2.7 (FTP+WWW+SQL+SMTP)

Nie musze dodawac ze www to Apache z PHP ;)...
brtx
Dodano
22.12.2004 21:07:23
tadek_w:
Oczywiscie chce miec HTTP, Mail i FTP. Dziekuje z gory.;)

I limit 10 połączeń równoczesnych.
Postaw w2k3 – nawet obok XP skoro nie chcesz brata dopuścic, choć nie iwem czym się rózni moźliwość popsucia obu tych systemów – i problem się sam rozwiąze.
Rebe
Dodano
22.12.2004 19:42:55
tadek_w
Dodano:
22.12.2004 19:35:58
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1