Win samoczynnie zzera miejsce na dysku :|

Hej... od 3 dni moj pc zachowuje sie dosc intrygujaco, a mianowicie system operacyjny (win xp sp2 pl) zzera samodzielnie bez mojego udzialu miejsce na dysku. Po paru godzinach pracy ok. 22–0 wieczorem win pokazuje komunikat o konczacym sie miejscu na dysku (zostaje ok. 158 – 200 mb gdy pojawia sie monit). Znam swoj komputer bardzo dobrze i nie wiem co powoduje ta "akcje". Zeskanowalem go Panda Online, HijackThis nic dziwnego nie pokazuje (loga nie wkleje, bo wiem co mam zainstalowane)... Spyware to rownierz nie jest, bo uzywam Firefoxa od pol roku a IE wlaczam tylko zeby wejsc na WinUpdate... Rownierz w tej chwili miejce na dysku zmiejsza sie (mam wlaczonego Total Commandera i klikajac na dysk widze ciagle zmiany :/) Btw. wczoraj nastapila najdziwniejsza rzecz: wieczorem pojawil sie oczywiscie monit o konczacym sie miejcu (ok. 168 wolnego), robilem wszystko aby w jaki kolwiek zwolnic miejsce, udalo sie osiagnac 300mb, poszedlem spac a gdy po 10 rano wlaczylem kompa okazalo sie ze system posiada nie 300 mb a 3gb... w tej chwili jest 2.30gb. Wiem ze system w czasie pracy zuzywa miejsce ale zeby az tak??? Moze ktos zna rozwiazanie albo przyczyne mojego problemu?

Tylko prosze.. nie piszcie o uzywaniu Linuxa, jak narazie nie mam miejsca na instalacje a z windy nie moge zrezygnowac – praca.

Prosze pomozcie

Odpowiedzi: 10

Jeźeli gdzieś to bezpośrednio na C:, choć za to akurat głowy nie dam, bo mnie ta przypałość ze zjadaniem miejsca przez niego jakoś omijała.
Rebe
Dodano
25.02.2005 12:04:30
Rebe lol....

Ty jestes tajnym agentem Jej Krolewskiej Mosci!

Mialem BootVisa... ale nie wiem, gdzie on moze loga trzymac... program odinstalowany, wiec jak on moze loga jeszcze trzymac?

Moze wiesz gdzie ów sie znajduje?

Hmm.. poradzilem sie Google i zdajrze sie ze akcja kryzysowa jest zazegnana...

Log znajdujacy sie w C:WindowsSystem32LogFilesWMI byl wg systemu wciaz uzywany i rzeczywiscie wciaz sie rozrastal. Porada na Google mowila o ponownej instalacji BootVis i zatrzymaniu Tackingu – pomoglo, choc w programie nie musialem wlaczac tej opcji, ona sama zostala wylaczona. System juz nie zjada tak hdd, oczywiscie miejsce na dysku sie kurczy ale nie az w taki sposob jak przed instalacja... to mam nadzieje dzialajacy system korzysta z napedu a nie jakis jeszcze ukryty skrzat.

Przy okazji, wczoraj skanowalem system Panda Antivirus Online i wykryla ona iz wtyczka tlenowa statsynch.tpl zawiera wirusa... Dosc interesujace i chyba nalezy skontaktowac sie z autorem.
Kaworu
Dodano
25.02.2005 12:02:28
A nie uźywałeś czasem i po uźyciu nie zostawiłeś na dysku zainstalowanego BootVis–a ?
Juź parę razy nadziałem się na informacje dotyczące tego, źe jego log potrafi się rozrastać sam z siebie i miejsce zjadać.
Inną kwestią jest to czy czegoś w tle sobie nie ściągasz,ale to juź oczywistość.
Rebe
Dodano
25.02.2005 08:20:33
po co jak wszystko co mi hijack wypisal jest ok? znam swojego kompa i wiem co na nim mam.. zandego syfu nie ma.. : i nie chodzi o pamiec tylko o konczace sie miejsce na hdd

dopisek:

dalej miejsce sie kurczy... w tej chwili jest 1.80gb :|:| co sie dzieje ludzie??? :|

btw. firewall jest, zonealarm
Kaworu
Dodano
24.02.2005 23:53:14
a hijackthis?? Jeśli nie chcesz nam loga przesłać to chociaź:
alt + ctrl + del ––> zakładka procesy ––> menu widok ––> wybierz kolumny i zaznaczasz:
uźycie procka
czas procka
uzycie pamięci
szczytowe uzycie pamięci
maksymalizujesz okno i przesyłasz screena
MetaVirus
Dodano
24.02.2005 23:41:55
Po czym? Po tym, ze problem zostal dosc fachowo opisany

Swap ustwiony na 750mb, bez kontroli systemu oczywiscie :P
Kaworu
Dodano
24.02.2005 23:35:39
Napisałeś "niejestem aź tak głupi" – skąd mogliśmy wiedzieć?? :) .

Ale wracając do tematu:
Jaki masz ustawiony rozmiar pamięci wirtualnej??
Prześlij nam Loga Hijackthis
MetaVirus
Dodano
24.02.2005 23:23:53
Tja... specjalisci... co mi chkdsk (XP) da?

Przywracanie systemu jest WYLACZONE (nie napisalem, zapomnialem – moj blad) nie jestem az tak glupi... saaa! ;p
Kaworu
Dodano
24.02.2005 23:13:45
a moźe po prostu to punkty przywracania systemu??
MetaVirus
Dodano
24.02.2005 23:01:37
scandisk dysku. Wyłącz przywracanie. I w tedy zobacz.
adik154
Dodano
24.02.2005 23:00:42
Kaworu
Dodano:
24.02.2005 22:57:27
Komentarzy:
10
Strona 1 / 1