win Me po win XP

Jak zainstalować win Me po win XP na dysku SATA?

Odpowiedzi: 5

Moźna i tak jak napisał Krecik. Zdrówko
:D
Artur w
Dodano
09.02.2004 14:26:01
Artur w:
Tak Krecik ale jeśli postawił XP na podstawowej partycji to ME go wykasuje.

Jak juź napisałem w większości przypadków instalator Me dodaje się do bootloadera XP i wszystko jest w porządku. Gdyby jednak tak się nie stało to uruchamiamy konsolę odzyskiwania systemu i wpisujemy fixboot i fixmbr.
krecik
Dodano
09.02.2004 13:24:33
Tak Krecik ale jeśli postawił XP na podstawowej partycji to ME go wykasuje.Dlatego zawsze stawiają najpier ME na podstawie a później dogrywają XP.Ja w dodatku XP stawiałem na innej partycji ze względu na instalowanie programów , gdyź jak wiesz programy standartowo instalują się w program files–robiłem tak ze względu na poprawność instalacji,aby z XP nie instalował mi plikach w ME.Zbotowanie systemów mogłem w moim przypadku zrobić tylko z XP–ka.
Artur w
Dodano
09.02.2004 10:58:50
Nie da rady.Najpierw instalujesz win.Me a potem XP
Przerabiałem.Niewiem czy Me postawisz na NTFS a z kolei XP najlepiej na nim chodzi.Jeśli Me postawisz na FAT to nie będzie widział z kolei partycji NTFS
Są prawdopodobnie jakieś programy źeby temu zapobiec
Anonymous
Dodano
08.02.2004 17:29:54
Jesli masz XP na fat to tworzysz drugą partycję i instalujesz. Win Me powinien pojawić się automatycznie w bootloaderze XP (choć nie zawsze tak jest). Jeśli XP jest na ntfs to musisz uźyć jakiegoś innego bootloadera (np. XOSL)
krecik
Dodano
04.02.2004 22:07:48
Anonymous
Dodano:
04.02.2004 20:37:23
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1