WIN 98 i zablokowany dostep
Witam !
Mam problem z WIN 98 SE, otoz gdy chce otworzyc np: system, dzwieki,ustawienia klawiatory jednym slowem wszystko co jest w Moj Komputer to wyskakuje mi komunikat ze: odmowa dostepu. Komputer nie jest w sieci, jest tylko jedno konto uzytkownika.
Wyglada to tak jakgdybym nie mial uprawnien do jakichkolwiek zmian, a takowe mam. Czym to ugryzc????
Mam problem z WIN 98 SE, otoz gdy chce otworzyc np: system, dzwieki,ustawienia klawiatory jednym slowem wszystko co jest w Moj Komputer to wyskakuje mi komunikat ze: odmowa dostepu. Komputer nie jest w sieci, jest tylko jedno konto uzytkownika.
Wyglada to tak jakgdybym nie mial uprawnien do jakichkolwiek zmian, a takowe mam. Czym to ugryzc????
Odpowiedzi: 4
Jezli to wirus namieszal i brakuje Ci plikow systemowych, to wejdz do Start –> Programy –> Akcesoria –> Narzedzia systemowe –> Informacje o systemie –> Narzedzia i uruchom kontroler plikow systemowych. Byc moze uzupelni Ci te pliki. A jesli nie, to oczywiscie z plyty z win9xsetupcor
I jeszcze cos dziwnego, po wystartowaniu WINa pojawia sie komunikat ze brakuje mu biblioteki psapi.dll, wyczytalem ze tej biblioteki 98 nie potrzebuja, oprocz tego pojawia sie okienko ze komputer jest "offline".
Przelecialem antywirusem, znalazl ich troche , nie naprawil tylko pliku msspi.dll.
Przelecialem antywirusem, znalazl ich troche , nie naprawil tylko pliku msspi.dll.
Wlasnie w tym problem, ze nie !!!!!! :(
Gdzie szukac i co zmienic w rejstrach ???? :?:
Gdzie szukac i co zmienic w rejstrach ???? :?:
Pewnie jakims tweakerem, bo to bedzie w rejestrze zablokowane.
"Bawiles" sie jakims wczesniej ?
"Bawiles" sie jakims wczesniej ?
Strona 1 / 1