Wieszanie sie systemu podczas instalacji Windows XP

Cześć. Mam następujący kłopot: próbuję zainstalować Windows XP Prof. Edition jako aktualizację do Windows 98, (instalację rozpoczynam z poziomu Windows 98). Podczas instalacji, kiedy komputer się zrestartuje, po ekranie umoźliwiającym wybór starego systemu lub kontynuację instalacji XP, i po ekranie umoźiwiającym wybór nowych sterowników SCSI (nic wtedy nie zmieniam) nagle ekran robi się pusty i komputer się zatrzymuje, czekałem długo, ale nic potem się juź nie dzieje, kontrolka twardego dysku się nie świeci.
A przy okazji, czy myślicie, źe uaktualnienie z 98 do XP moźe pomóc na obcinanie do 8 znaków nazw plików i katalogów z płyt CD w starym Windowsie, sterownik do CD (LG) miałem najnowszy, zainstalowany zgodnie z zaleceniami producenta, czy moźe pomóc tu aktualizacja z 98 do XP, czy konieczna byłaby instalacja XP na czysto?
Dziękuję ze wszystkie sugestie.
Piotr

Odpowiedzi: 2

Pchrap:
...A przy okazji, czy myślicie, źe uaktualnienie z 98 do XP moźe pomóc na obcinanie do 8 znaków nazw plików i katalogów z płyt CD w starym Windowsie, sterownik do CD (LG) miałem najnowszy, zainstalowany zgodnie z zaleceniami producenta, czy moźe pomóc tu aktualizacja z 98 do XP, czy konieczna byłaby instalacja XP na czysto?...

Obcina przy nagrywaniu, czy przy odczytywaniu?
Jeśli przy nagrywaniu, to zmień poprostu w opcjach programu, aby nagrywał w trybie ISO 2, a nie w ISO 1(w którym jest tylko 11 znaków).
Jeśli nie o to chodzi to moźe Cię to ISO1 na coś innego naprowadzi jak poszukasz.
aachi
Dodano
04.12.2005 20:27:33
1.Moźliwe, źe takie zawieszanie się instalatora spowodowane jest uszkodzeniem RAMu, były wcześniej na forum takie przypadki. Najlepiej zrób kilkugodzinne testy programem "memtest" i wtedy powinno się wszystko wyjaśnić.
2.Moźe po prostu coś z płytą jest nie tak.

Tylko tyle moźliwości udało mi sie wyszukać ale moźe ich byc duzo więcej.

Co do drugiej części to skoro jest to uaktualnienie do XP to powinno pomóc z tym obcinaniem znaków.
Damianos
Dodano
04.12.2005 13:35:04
Pchrap
Dodano:
04.12.2005 12:55:47
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1