Wiesza sie
Hmm.. mam pewien problem z kompem i niebardzo wiem jak sobie z tym poradzic. Mam win Xp pro, 256ram, procek 1300mhz. Od pewnego czasu komputer mi sie poprostu wiesza. Zawiesza sie i nieruchomieje pasek w systemie ( ten ze startem itp :D )Klikam na niego, a jego tak jakby nie bylo wogole. Niedawno mialem podobna sytuacje, ale do tego nie dzialal internet po takim zawieszeniu. Jednak samoczynnie sie chyba naprawilo. Teraz wystepuje cos podobnego, jednak strony jeszcze sie laduja. Po probie wywolania okienka z obecnymi otwartymi programami ( ctrl + alt + del ) komputer przez chwile pracuje, pozniej przestaje, a okienko sie nie pojawia. Nie jest to raczej wina pamieci ( wymienialem i problem wystepuje nadal) i dysku (sprawdzalem na kilku ). Wiec biorac na logike zostaje procesor. Jednak niewiem czy problem tkwi w chlodzeniu i dlatego sie zawiesza, czy w samym dzialaniu procesora. Najdziwniejsze jest to, ze jesli przed zwiecha wywolam przerwanie rpc ( zakanczajc svchost.exe a pozniej oczywiscie polecenie shutdown –a) to wtedy komputer mi sie w ten sposob nie zawiesza. Oczywiscie zostaje wtedy problem z kopiowaniem, ale cala reszta chodzi sprawnie. Moglby mi ktos doradzic cos w tej sprawie? Jakos nie bardzo wiem, w czym moze tkwic przyczyna.
P.S. czy po przerwaniu rpc jest jakis sposob na przywrocenie mozliwosci kopiowania bez restartu kompa? Moze jesli nieda sie inaczej, to chociaz w ten sposob bede mogl normalnie na nim pracowac.
P.S. czy po przerwaniu rpc jest jakis sposob na przywrocenie mozliwosci kopiowania bez restartu kompa? Moze jesli nieda sie inaczej, to chociaz w ten sposob bede mogl normalnie na nim pracowac.
Odpowiedzi: 7
Znaowu :
1. konfiguracja sprzętowa z uwazględnieniem zasilacza.
2. Informacje na temat podkręcenia sprźetu.
3. Informacje o błedach w logach – podgląd zdarzeń w narzedziach administracyjnych panelu sterowania.
4. Informacja o napięciach i temperaturach.
W tej chwili szklanaka kawy przede mną stojąca jest pęłna i do fusów dostepu mie mam :( , ale będę pamiętął by im się przyjrzeć.
1. konfiguracja sprzętowa z uwazględnieniem zasilacza.
2. Informacje na temat podkręcenia sprźetu.
3. Informacje o błedach w logach – podgląd zdarzeń w narzedziach administracyjnych panelu sterowania.
4. Informacja o napięciach i temperaturach.
W tej chwili szklanaka kawy przede mną stojąca jest pęłna i do fusów dostepu mie mam :( , ale będę pamiętął by im się przyjrzeć.
Neostrada. Ale to, ze wiesza sie pasek i pada siec chyba nie jest od netu. te procedury rpc to mi raczej pod pamiec podchodza, ale wymienialem i jest dalej tak samo :/ zastanawia mnie to troche, ze jesli je przerwe to dziala, a jesli nie to sie wiesza
A jak czerpiesz internet???? Droga radiową??? Bo moźe byc tak źe jak nie masz neta to masz zawieche.. Moja qmpela tak ma
Nic to nie dalo :( po niecalych 5 minutach od uruchomienia kompa znowu wisze :(
A spróbuj przeczyścić ramy, przywrócić ustawienia biosu do Deaful...
Zapomnialem napisac, ze robilem format kilka razy zeby sprubowac to naprawic ale to nic nie dalo
A po co szukać problemu w sprzęcie???? Moźe po prostu system ci sie sypnoł 8) Postaw go na nowo i zobacz??????