Wieś a miasto
nie wiem dlaczego luidzie ze wsi i sieś sa dyskryminowane.
chociarzby przez takie powiedzenia
ale wiocha!!!
ael wieśniak!!!
a ja owazam ze ludzie ze wsi(nie mowie wszuscy) sa bardziej obcykani "w świecie"
taki przykład
człowiek ze wsi:
potrafi napisac strone WWW i porabać drewno
człowiek z miasta
potrafi napisac strone WWW, a jak bedzie prubowałporabac drewno to mało co sobie nogi nie rozwali
ja nie chce tutaj nikoko obraźac alni nikomu ublizac tyko chciałbym sie dowiedziec co wy o tym sadzicie??
(mowiac ludzie z miasta, lub ze wsi mam na mysli ogół, odniose sie do poprzednich przykładów: wiadomo ze znajdziemy w mieście człowieka, który nie bedzie potrafił napisac strone WWW i lepiej i szybciej porabie drewno, a na wsi znajdziemy takiego człowieka który nie za bardzo umie posługiwac sie siekiera , ale np jest super Webmasterem)
chociarzby przez takie powiedzenia
ale wiocha!!!
ael wieśniak!!!
a ja owazam ze ludzie ze wsi(nie mowie wszuscy) sa bardziej obcykani "w świecie"
taki przykład
człowiek ze wsi:
człowiek z miasta
potrafi napisac strone WWW, a jak bedzie prubowałporabac drewno to mało co sobie nogi nie rozwali
ja nie chce tutaj nikoko obraźac alni nikomu ublizac tyko chciałbym sie dowiedziec co wy o tym sadzicie??
(mowiac ludzie z miasta, lub ze wsi mam na mysli ogół, odniose sie do poprzednich przykładów: wiadomo ze znajdziemy w mieście człowieka, który nie bedzie potrafił napisac strone WWW i lepiej i szybciej porabie drewno, a na wsi znajdziemy takiego człowieka który nie za bardzo umie posługiwac sie siekiera , ale np jest super Webmasterem)
Odpowiedzi: 16
Zresztą tak na marginesie moda na podkreslanie róźnic między wsią a miastem chyba juź dawno przeszła
jak widac chyba nie, bo ktos po cos ten temat zalozył.
dobra moze i słyszy sie okreslenia ty wiesniaku albo ale wiocha ale one są uzywane ot tak dla okreslenia czegos, i takie okreslenia słysze nawet od znajomych którzy miszkaja na wsiach. Tak samo jak pojade na wies na działeczke słysze zebym sie poszedł przewietrzyć bo mistem smierdze :)
ale krowy nie wydoje
a ja tak :)
Bobi:Tak obok tematu to czy Ty Over przypadkiem nie przesadzasz z ta grafiką w podpsie i awatarze?
Trzy obrazki w sygnaturce i cięzkawy gif jako awarat to przypadkiem nie za duźo?
k, changed.
Przeciętni ludzie są tak samo tępi, bez względu na to, czy mieszkają we wsi czy w mieście.
W mieście za to pracuje duźo ludzi wykształconych dla których nie ma pracy na wsi, stąd ich tak duźa liczba i ta "róźnica". Oczywiście wśród nich wielu jest takźe "ze wsi" (z doświadczenia wiem, źe akademiki warszawskich, renomowanych uczelni pękają w szwach, tak jak wielu ich profesorów i doktorów to ludzie ze wsi).
Wyjątkiem są wsie znajdujące się bardzo blisko miast, gdzie buduje sobie domy wiele osób z duźych miast, lekarze, prawnicy, urzędnicy, informatycy. Sam mieszkam w takiej miejscowośći (23 km od Wawy) gdzie moimi sąsiadami są informatyk i przedsiębiorca. Jednak dom a mieszkanie to wielka róźnica ;) Osobiście z drewnem do kominaka sobie poradzę, ale krowy nie wydoje :D
Zgadzam się z przedmówcą, źe nie liczy się to gdzie ktoś mieszka, tylko co sobą reprezentuje!
W mieście za to pracuje duźo ludzi wykształconych dla których nie ma pracy na wsi, stąd ich tak duźa liczba i ta "róźnica". Oczywiście wśród nich wielu jest takźe "ze wsi" (z doświadczenia wiem, źe akademiki warszawskich, renomowanych uczelni pękają w szwach, tak jak wielu ich profesorów i doktorów to ludzie ze wsi).
Wyjątkiem są wsie znajdujące się bardzo blisko miast, gdzie buduje sobie domy wiele osób z duźych miast, lekarze, prawnicy, urzędnicy, informatycy. Sam mieszkam w takiej miejscowośći (23 km od Wawy) gdzie moimi sąsiadami są informatyk i przedsiębiorca. Jednak dom a mieszkanie to wielka róźnica ;) Osobiście z drewnem do kominaka sobie poradzę, ale krowy nie wydoje :D
Zgadzam się z przedmówcą, źe nie liczy się to gdzie ktoś mieszka, tylko co sobą reprezentuje!
adik154 chyba racje ma (wydaje mi się źe moge się wypowiedzieć bo od 4 lat mieszkam właśnie we wiosce koło Kalisza, a wcześniej mieszkałem w Kaliszu).
Zresztą tak na marginesie moda na podkreslanie róźnic między wsią a miastem chyba juź dawno przeszła
ej co jest z wami :?: ze wsi czy z miasta jeden pikuś. Nie liczy sie to z kąd jesteś a co sobą reprezentujesz i co potrafisz.
ja tam w mieście raczej często widuje krajoobrazy z "menelami" pijącymi napój z czaszek :)
gieras:a nie jest ? ze ludzie ze wsi sa troche bardziej "zacofani"
ja tam nie wiem. czy człowiek z miasta wypiłby napój z butelki z czaszką?raczej nie.znam paru meneli co tak ciągną denaturat i źyją :D .to jest dopiero technika i krok w ewolucji
ps over:moja przeglądarka troche się nawet wydłuźa przez ten obrazek w podpisie.nie wiem czy u was teź.
Tak obok tematu to czy Ty Over przypadkiem nie przesadzasz z ta grafiką w podpsie i awatarze?
Trzy obrazki w sygnaturce i cięzkawy gif jako awarat to przypadkiem nie za duźo?
proponuję "game over" w temacie [to nic osobistego w stosunku do poprzednika] i zawieszenie broni, bo to moźe pójśc w złym kierunku i będzie kolejny dowód na ciemnotę i nietolerancję, a kogo to się moźe okazać [oby nie].
snekkar:
człowiek ze wsi:
moja koleźanka nie wie gdzie jest spacja bo nie podpisali(jest ze wsi). Nie mówie tego aby się z niej pośmiać tylko bo taka historia apropo tematu mi do głowy pszyszła.
poza tym:
wieś
mieszkaniec
człowiek
***...dalej znacie
a nie jest ? ze ludzie ze wsi sa troche bardziej "zacofani"
przeczytaj jeszcze raz to co napisałem a potem sie czepiaj
przeczytałem nawet wiecej niz dwa razy. i dalej sie pytam czy nic bardzie z d...y nie udało sie wymysleć
a pozatym jesli nie zaowazyles to to jest forum "O wszystkim"
mylisz sie bardzo:
to jest forum zwiazane z tematyka komputerowa a "o wszystkim" jest tylko pod forum na forum związanym z TEMATYKĄ KOMPUTEROWĄ
przeczytaj jeszcze raz to co napisałem a potem sie czepiaj
a czegos bardziej z d...y nie udalo sie wymyslec?? idz na jakieś forum o dyskryminacji to tam ci wspulczuc bedą.
PS tylko nie mów ze to jest przyklad na dyskryminacje wsi przez miasto.
PS.2 umiem nie tylko drzewo porabac ale i krowe wydoić a od urodzenia w miescie mieszkam
PS tylko nie mów ze to jest przyklad na dyskryminacje wsi przez miasto.
PS.2 umiem nie tylko drzewo porabac ale i krowe wydoić a od urodzenia w miescie mieszkam
Ja jestem z małego miasta (4000 mieszkańców)
Ale wieś mi nie przeszkadza
Mnie teź :lol:
Ale wieś mi nie przeszkadza
gusioo:Urzekła mnie Twoja historia.
Mnie teź :lol:
ja jestem ze wsi. motu nie zmienisz.tak samo jest ogólnie z Polską ,która uchodzi w świecie za wieś 100 lat za murzynami.niestety
ale nie chciałbym mieszkać gdzie indziej niź tu ,na mojej wiosce :D
ale nie chciałbym mieszkać gdzie indziej niź tu ,na mojej wiosce :D
Strona 1 / 1