wielomiany "nie rownosci"
kto zna sie na wielomianach to niech mi wytumaczy skąt wziol sie ten wykres co jest na zalonczniku .
umiem obliczyc delte, x1 i x2 ! zadanie skąd sie wziol wykres to :rozwiąz nie rownosc
2xdo3+3xdo2–18x+8
umiem obliczyc delte, x1 i x2 ! zadanie skąd sie wziol wykres to :rozwiąz nie rownosc
2xdo3+3xdo2–18x+8
Odpowiedzi: 17
Ad@$:theboss78:Ta nierownosc.
A bo ja wiem szefie. Na mojego czuja to chodzi o tak zwane "a" czyli liczbe przy najwiekszej potedze. A jako, ze 2x do 3 i dwa jes dodatnie to dlatego z prawej i od gory.
Zgadza sie. :D
theboss78:Ta nierownosc.
A bo ja wiem szefie. Na mojego czuja to chodzi o tak zwane "a" czyli liczbe przy najwiekszej potedze. A jako, ze 2x do 3 i dwa jes dodatnie to dlatego z prawej i od gory.
ok dzieki
Nie mowili tego na zajeciach??
Mówili, tylko jakoś nie doszedł na nie ;)
Ta nierownosc.
co bylo dodatnie??
No to jedziem.
Najpierw wyliczamy pierwiastki.
Potem zaznaczamy te punkty na osi i malujemy wykres.
malujemy go w ten sposob.Jedziemy od prawej do lewej, tutaj zaczynalismy od gory bo to cale nasze bylo dodatnie.
Najpierw wyliczamy pierwiastki.
Potem zaznaczamy te punkty na osi i malujemy wykres.
malujemy go w ten sposob.Jedziemy od prawej do lewej, tutaj zaczynalismy od gory bo to cale nasze bylo dodatnie.
pytam was skat wziol sie ten wykres a nie odpowiec, wiem ze czeba obliczyc delte , x1 i x2
ale skąt mam wiedziec czemu ten wykres jest akurat tak pofalowany a nie odwrotnie ? czekam na odpowiec bo mysle ze znacie na to odpowiec? [/u][/b]
ale skąt mam wiedziec czemu ten wykres jest akurat tak pofalowany a nie odwrotnie ? czekam na odpowiec bo mysle ze znacie na to odpowiec? [/u][/b]
Jeszcze nie wiesz :?:
EL NINO uwiez mi ze ksiazki mi poginely fakt, ale z matmy jeszcze mam jest tam zrobione jedno zadanko , kapuje je w calosci ,ale niewiem jak zrobic ten rypany wykres!
EL NINO:Nie masz co karpia szczelac kurna, bo jaczkowi nie tylko ksiazka z fizyki zginela jak widze :P . Ten to ma tera dobrze. Z pusta teczka do szkoly moze popierdzielac :mrgreen: .theboss78:Dziwne za mojej kadencji wsio podawali na lekcjach.
Wiem, ze bys se karpia zjadl ale do wigili jeszcze daleko.
Swojo droga to fajnie chyba tak chodzic do szkoly bez ksiazek, nie trzeba dzwigac tych wszystkich ksiazek.
Nie masz co karpia szczelac kurna, bo jaczkowi nie tylko ksiazka z fizyki zginela jak widze :P . Ten to ma tera dobrze. Z pusta teczka do szkoly moze popierdzielac :mrgreen: .theboss78:Dziwne za mojej kadencji wsio podawali na lekcjach.
jaczek:skąd wzieles ta odpowiec ?
Bo sie rozchodzi zeby bylo to cale mniejsze od zera a odczytuje sie to z wykresu.
To nie ucza tego w szkolach.Dziwne za mojej kadencji wsio podawali na lekcjach.
Trzeba bylo nie spac na lekcjach matematyki u profesora :P
skąd wzieles ta odpowiec ?
Znajdujesz podzieliniki wyrazu wolnego.
Podzielnikiem bedzie 2 czyli po podzieleniu tego wielomianu przez x–2 dostaniemy (2x^2+7x–4)(x–2)
Odp jest x nal(–~,–4)v(0.5,2)
Podzielnikiem bedzie 2 czyli po podzieleniu tego wielomianu przez x–2 dostaniemy (2x^2+7x–4)(x–2)
Odp jest x nal(–~,–4)v(0.5,2)
Strona 1 / 1