wielkość Windows
witam wszystkich
mój katalog Windows zajmuje ponad 4 Gb, z czego ponad 57% katalog Installer, którego nie mogę znaleźć !!
pokazuje go tylko Easy Cleaner
co to moźe być ?
odinstalowałem SP2 ale nic to nie dało
pozdr
mój katalog Windows zajmuje ponad 4 Gb, z czego ponad 57% katalog Installer, którego nie mogę znaleźć !!
pokazuje go tylko Easy Cleaner
co to moźe być ?
odinstalowałem SP2 ale nic to nie dało
pozdr
Odpowiedzi: 14
8) siema mam male pytanko wie ktos z was jakie wymaganie potrzebuje windows media center :?:
Ten katalog odpowiada za to, zeby podczas odinstalowywania (badz naprawiania) progsow nie trzeba bylo wkladac np. plyty instalacyjnej. Glownie chodzi o to, ze jak mamy instalki na dyskach, ktore sa spakowane formatem autorowi tylko znanym, to pozniej sa problemy z usunieciem takiego natretstwa. U mnie katalog ten, to jakies 150 MB i raczej nie oplaca sie (moim zdaniem) go wywalac. Za duzo pozniej babraniny.
bor – tu nie ma co wymyslac – przecieź "odkrycie" Installera zostało omówione zaś co do jego zawartości to nikt, poza Autorem, nie wie co w nim jest odłoźone.
Inna sprawa to ta, źe dość trudno mi wyobrazić sobie sytuację w której moźna określic, ktory to katalog, a katalogu znaleźć nie mozna,ale to juź moje zmartwienie źem taki wyobraźni pozbawiony.
Inna sprawa to ta, źe dość trudno mi wyobrazić sobie sytuację w której moźna określic, ktory to katalog, a katalogu znaleźć nie mozna,ale to juź moje zmartwienie źem taki wyobraźni pozbawiony.
Z czystej ciekawości sprawdziłem swój katalog installer 90 ok. 90 mB . Skąd u ciebie 2 gB ???.
Reszta zgodna windows ok. 2.2 gB . Zamiast robić piramidy moźe ktoś coś wymyśli ?
Reszta zgodna windows ok. 2.2 gB . Zamiast robić piramidy moźe ktoś coś wymyśli ?
Super, ale jak odpowiadacie tnijcie długaśne, złoźone cytaty, zostawiając treść do której się bezpośrednio odnosicie.
Rebe:
Peter_l:
moohomor:
damiancore:
:shock: ... i strać moźliwość naprawy niektórych awarii...moohomor:
wyłącz przywracanie sytsemu...
Coś kosztem czegoś. Skoro decydujemy się na odchudzenie okien to jest sposób. :wink: Pozdro.
Moochomor ma rację.
PS: Dla bezpieczeństwa po usunięciu punktów robię nowy, aktualny.
Teź umiem sobie piramidkę zrobić.
Zaś do tych co to rację mają,we własnym mniemaniu, pytanie:
Od kiedy to punkty przywracania zajmują miejsce katalogu Windows ?
PS.
Zanim odpowiecie pomyslcie, a lepiej sprawdźcie czy nie bedzie to kolejny babol.
Ja punkty nagrywam na cd!!! :D
Ja piramidy drogi Rebe nie zrobię ale sprostuje, źe chodziło mi o przestrzeń dyskową. Katalogu Windows samoego w sobie nie odchudzam poza jednym katalogiem DLL. Jeśli źle napisałem to dziękuje za zwrócenie uwagi. :wink: Pozdro.
Peter_l:
moohomor:
damiancore:
Coś kosztem czegoś. Skoro decydujemy się na odchudzenie okien to jest sposób. :wink: Pozdro.
Moochomor ma rację.
Teź umiem sobie piramidkę zrobić.
Zaś do tych co to rację mają,we własnym mniemaniu, pytanie:
Od kiedy to punkty przywracania zajmują miejsce katalogu Windows ?
PS.
Zanim odpowiecie pomyslcie, a lepiej sprawdźcie czy nie bedzie to kolejny babol.
moohomor:
damiancore:
Moochomor ma rację.
damiancore:
Jarosław S.:
mam włączone – inne katalogi i pliki (domyślnie ukryte) są widoczne.
zastosuj sie do porady kolegi
wojtt:
Włącz pokzaywanie ukrytych/systemowych plików i folderów
Panel sterowania>opcje folderów>widok i odklikaj ukryj chronione pliki systemu operacyjnego. Wtedy zobaczysz katalog Installer.
Żeby zmniejszyć rozmiar Windowsa wyłącz przywracanie sytsemu i włącz kompresowanie dysku. :wink: Pozdro.
mam włączone – inne katalogi i pliki (domyślnie ukryte) są widoczne.
Włącz pokzaywanie ukrytych/systemowych plików i folderów.
Strona 1 / 1