[Wielkie Starcie] Która dystrybucja Linuxa najlepsza??

Jestem ciekaw jaka jest opinia róznych ludzi na ten temat. Ja osobiscie pracowałem na Mandrake 10 i nie mogę go niestety pochwalić. A jak wy? Jakie są wasze ulubione dystrybucje i za co je chwalicie?

Odpowiedzi: 11

gusioo:
motorniczy10:
A SuSE ludzie ?? :) Fajna bardzo dystrybucja :D

PS. Moglibyście przesłać screny z pulpitów w załącznikach (szczegulnie z Auroxa bo niewiem jak wygląda) :D ale i teź innych :wink:

Pewnie jak kaźdy Linux z KDE i/lub Gnome :lol:

Hmm pewnie tak :P Ale...moźe jakieś inne środowisko graficzne :)

A wogule przecieź klikniecie print scrren i wklejenie do gimpa potem danie na forum to nie taka trudnosc :D
motorniczy10
Dodano
30.03.2005 21:23:28
motorniczy10:

PS. Moglibyście przesłać screny z pulpitów w załącznikach (szczegulnie z Auroxa bo niewiem jak wygląda) :D ale i teź innych :wink:

Pewnie jak kaźdy Linux z KDE i/lub Gnome :lol:
Anonymous
Dodano
30.03.2005 21:12:52

motorniczy10
Dodano
30.03.2005 21:07:02
Mandrake 9.2 to miodzio był ale 10 nie jest juz taka fajna. Tak jakby czegos jej brakowało.
Teraz mam auroxa 9.2 i jest fajnie
Damianos
Dodano
30.03.2005 17:49:51
Widać źe teraz Aurox zaczyna być coraz bardziej sławny a Mandarke zchodzi w dół. Moźe dlatego, źe im nowsza wersja Mandaryńki tym gorsza. Pierwszy raz spotkałem się z nią w wersji 9.2 i wydaje mi sie źe była stabilniejsza od 10.0.
Wolumin
Dodano
30.03.2005 17:43:29
Wolumin:
... Nie wiem ale na Mandrake 10 za chiny nie mogłem zainstalować sterów NVidii(wszystko inne było OK).

Mialem dokladnie ta sama opcje. Jak skonczyly mi sie pomysly i tematy na roznych forach dyskusyjnych przesialdem sie na Fedore i poszlo pieknie. Problem pojawil sie w Fedorze 3 przy jajku 2.6.10 – stery zdechly. Wiec przesiadka na Aurox (tez slyszalem o nim sporo dobrego) 2.6.10 jajo i stery fruwaja. Calkiem przyjemne distro. Nie jestem orlem jesli chodzi o Linuxa ale z czystym sumieniem moge polecic Auroxa.
Wolumin:
Musze go kiedyś zobaczyć.

Toz to chiba tez na Red Hat'cie ... toczka w toczke do Fedorki podobny. :wink:
Szuja27
Dodano
30.03.2005 01:35:35
Jaśli ktoś ma stałe łącze to polecam Gentoo:
+szybszy niź inne
+większe moźliwości dostosowania do własnych potrzeb
–dla niektórych moźe być trudna instalacja
krecik
Dodano
30.03.2005 00:30:40
Słyszałem ostatnio własnie duźo plusów o Aurox'ie. Musze go kiedyś zobaczyć. Nie wiem ale na Mandrake 10 za chiny nie mogłem zainstalować sterów NVidii(wszystko inne było OK). A co do Mandarynki to którą wersje byście polecali???(chodzi o rózne wersje Kernela)
Wolumin
Dodano
29.03.2005 23:24:42
Ja ostatnio przesiadlem sie z Fedory 3 na Auroxa 10.1 (troche lepiej dopracowane distro). Sporo softu – wygoda w dystrybucji Firefox, Kadu, Mplayer (o ile pamietam jajko 2.6.10). Dla klikacza fajniutka. :wink:
Szuja27
Dodano
29.03.2005 17:03:40
Linux jest jeden – jak poznasz Linuxa to z źadnym distro nie będziesz miał problemów.
Osobiści polecam (o ile chcesz na stałe uźywać linuxa) takie etapy:
Mandrake (bo najbardziej podobny do XP, szczególnie z KDE) –> Fedora Core (tutaj juź nie ma tyle kreatorów) –> Debian (Woody najlepiej – propozycja dla masochistów) –> Slackware (którego do tej pory nie umie odpalić) ;)
Ale jak juź powiedziałem – nawet na dystrybucji dyskietkowej moźna się uczyć i potem z kaźdym distro nie będzie kłopotu.
Anonymous
Dodano
29.03.2005 16:05:36
mialem 2 dni mandrake i wrocilem do windowsa :lol:
Przemeksik
Dodano
29.03.2005 15:54:23
Wolumin
Dodano:
29.03.2005 14:31:23
Komentarzy:
11