Wielki Problem!! Rejest Zablokowany – Jak To Wyłączyć?? :/:/

Zainstalowałem program do tymczasowego blokownia komputera (dziala jak wygaszacz).
Chcialem ostatnio coś zobaczyć w managerze zadań i wyswietlilo mi ze usługa jest wyłączona przez administratora (Ja). Odszukałem w necie przepis na włączenie managera ale trzeba wejsc do rejestru i tu kolejny mój problem bo rejest teź został zablokowany :/

Co mam teraz zrobić? Jak to wszystko odblokować?

Proszę o szybki kontakt na gg albo tutaj.

Dzieki za wszystko,
Pozdrawiam

Odpowiedzi: 11

No :D:D
Takie forum to ja rozumiem!
Widać, źe znacie się na rzeczy :]
Wszystko teraz działa jak naleźy dzięki Wam :D

Jeden tylko problem został bo przestał działać ten program do blokowania pulpitu, ale mam inny lecz teź ma wadę. Gdy włączymy pobieranie pliku i uruchomimy blokadę to pobieranie wyłącza się (znika). Progs nazywa sie 1click & lock.
Moźe macie jakiś godny polecenia "blokader" pulpitu. W grę nie wchodzi wylogowywanie oraz wstrzymywanie systemu. Moźe być windowsowski wygaszacz ekranu ale niestety gdy odpalimy go ręcznie to nie pyta nas o hasło.

Jak wiecie o co mi chodzi to pisać bardzo proszę
Bobercjusz
Dodano
05.09.2005 00:12:01
Albo usuwasz podaną wartość raz na zawsze i odmawiasz prawa do modyfikacji klucza HKEY_LOCAL_MACHINE\...\policies\system lub HKEY_CURRENT_USER\...\policies\system
Albo za dane wartości DisableRegedit podajesz 0 i równiez odmawiasz prawa do modyfikacji.
Odpowiednią opcję (Uprawnienia) masz pod prawoklikiem klucza, jeden warunek – partycja z systemem na NTFS.
Bobi
Dodano
04.09.2005 23:41:53
Mógłbyś opisać dokładniej te czynności? Sorka za kłopot ale jestem newbie w tych sprawach :)

Pozdrawiam
Bobercjusz
Dodano
04.09.2005 23:05:29
jeśli blokowany jest menedźer zadań przez tą wartość w rejestrze, to ustaw ją na 0, następnie wejdź w uprawnienia klucza, w którym ta wartość się znajduje i odmów prawa do modyfikacji userom, oraz systemowi
MetaVirus
Dodano
04.09.2005 17:40:08
...

Juź wiem czemu nie ma tego czegoś tam. Powiem wam, ale mnie nie zbanujcie x]

Nie zauwaźyłem źe mamy 2 drzewka:
Konfiguracja Komputera
Konfiguracja Uźytkownika

W tym i w tym mamy Szablony Administracyjne.
Ja naturalnie musialem wejść w zły folder czy jak to tam sie zwie :]

Teraz wszystko śmiga

Pozdrawiam i przepraszam za kłopot :)

Edit~

Nie tak do końca znowu :/
Gdy wyłączę usuwanie menedźera zadań to mogę go włączyć tylko 1 raz, potem znowu się blokuje. Próbowałem 2 sposobami opisanymi w faq.
Bobercjusz
Dodano
04.09.2005 13:49:50
To moźe inaczej bo chyba przegapiłem opcję w konfiguracji systemu.
Ściągnij sobie HijackThis i z jego pomocą skoś wpis z DisableRegedit i prawdopodobnie HKLM w nazwie.
Bobi
Dodano
04.09.2005 13:45:05
Jak juź wyźej napisałem nie ma tej linijki o której mowa.

A cytat fakt, troskę za długi ale to przez to źe nie zauwaźyłem co kopiuję :P

To co mam:
Bobercjusz
Dodano
04.09.2005 13:29:38
Po jakiego grzyba takiego tasiemcowatego posta z fakami przekopiowowaleś w całości ?
Szukaj tych opcji tyle, źe w sekcji konfigruacji komputera, nie ma bata musisz gdzieś tą restrykcję mieć włączoną.

Co do FAQa to Rebe ma racje, nie wiem po co to komu skoro i tak nikt do tego tematu nie zagląda zanim posta napisze.
Zaraz albo wypieprze toto do kosza, albo zacznę egzekwować pewne zasady i zamykać tematy z powtórkami z historii.
Bobi
Dodano
04.09.2005 13:28:06
I po co ten cytat ?

W uruchom wpisujesz gpedit,msc – znajdujesz lokalizację, o której Bobi napisął i ustawiasz wpis na "wyłączone" lub "nie skonfigurowane".

To co zaczyna się od "Windows Registry Editor..."
kopiujesz do notatnika i zapisujesz jako dowolna nazwa.reg.
Zamykasz notatnik i klikasz na powstałym pliku – potwierdzasz wprowadzenie zmian do rejestru.
Ot i wszystko
Rebe
Dodano
04.09.2005 13:23:06
Czytalem ten faq ale jakoś tak mało zrozumiale go napisał.

Edycja rejestru została wyłączona przez administratora sieci

Podobnie jak wyźej tyle, ze tym razem nalezy wkleić do notatnika:

Cytat:
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\system]
"DisableRegistryTools"=–
"DisableRegedit"=–

[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\system]
"DisableRegistryTools"=–
"DisableRegedit"=–

Przy pomocy gpedit.msc
Konfiguracja uźytkownika >> Szablony administracyjne >> System >> Zapobiegaj dostępowi do narzędzi edycji rejestru, podwójny klik: Nie skonfigruowan bądź Wyłączone

Nie ma tego czegoś o nazwie :
Zapobiegaj dostępowi do narzędzi edycji rejestru

Właśnie dlatego powstał mój post a źe jestem roztrzepany zapomniaem o tym wczesniej napisać :P
Bobercjusz
Dodano
04.09.2005 13:14:46
A o rejestrze jest w przyklejonym, w tym dziale FAQ, co go Bobi – czort wie po co i komu – stworzył.
Rebe
Dodano
04.09.2005 13:08:31
Bobercjusz
Dodano:
04.09.2005 13:02:46
Komentarzy:
11
Strona 1 / 1