Widows XP pirat a oryginal

witam!
przez wiele lat korzystalem z pirackich windowsow..
jakis czas temu kupilem laptopa i w nim jest oryginalny XP HOME szczerze mowiac nie widze kompletnie zadnej roznicy miedzy obecnym a poprzednimi widowsami...powiedzcie mi jakie sa korzysci dla uzytkownika DOMOWEGO KOMPUTERA pracujacego na oryginale?
jakies plusy i minusy...

Odpowiedzi: 20

zbyt bardzo moj poprzedni post wzioles do siebie akurat pelna lodowka byla praykladem...chodzi mo o to ze dla wikszosci uzytkowniokow wydanie 600 zl na windowsa jest na koncu potrzeb i dlatego wiele osob niezastanawia sie nad tym glebiej i poproistu kupuje pirata,bo jest taniej , latwiej i nieodczuwa sie tego w kieszenie.
Doktor X
Dodano
26.10.2005 16:44:56
Doktor X:
aby "funkcjonowac" potrzbujesz tez windowsa ale nie jest prorytetem w w budrzecie wiekszosci uzytkownow... i dlatego windy pirackie maja takie branie...przecierz to jest prose...a moralnosc??

mylisz sie, bez komputera mozesz zyc, bez benzyny takze , ale zywnosc jest potrzebna i musisz ja kupic zeby "przetrwac". a komputer?? nie jest tak wazny jak towary pierwszej potrzeby, jezeli decydujesz sie na zakup komputera musisz sie liczyc z kosztami systemu operacyjnego. nie stac cie?? nie kupujesz, nie uzywasz.
Sheriff
Dodano
26.10.2005 16:39:59
aby "funkcjonowac" potrzbujesz tez windowsa ale nie jest prorytetem w w budrzecie wiekszosci uzytkownow... i dlatego windy pirackie maja takie branie...przecierz to jest prose...a moralnosc??
Doktor X
Dodano
26.10.2005 16:33:16
Doktor X:

POCO PLACIC 600ZL JAK MOZNA 20ZL???
za te 580 ktore mi zostanie to kupie sobie np jakies graty do mieszkania...czy lodowke na miesiac zapelnie...lub bede mial za co do baku wlac...
i niejestem w tym momecie zlosliwy tylko mysle racjonalnie.

komputer a tym bardziej windows nie jest towarem pierwszej potrzeby. nie stac cie – nie kupujesz. co innego jesli chodzi o zywnosc czy benzyne. musisz to kupic aby funkcjonowac.
Sheriff
Dodano
26.10.2005 16:15:58
niektorzy z was , a miedzy innymi goosio piesza ze stac jest na kompa za kilka tysi a niestac na winde oryginana za 600zeta?itp itd.skoro wiekszosc z was pisze ze nie ma zadnej roznicy miedzy winda oryg a piratem to ja sie pytam.
POCO PLACIC 600ZL JAK MOZNA 20ZL???
za te 580 ktore mi zostanie to kupie sobie np jakies graty do mieszkania...czy lodowke na miesiac zapelnie...lub bede mial za co do baku wlac...
i niejestem w tym momecie zlosliwy tylko mysle racjonalnie.
Doktor X
Dodano
26.10.2005 16:10:43
Nie slysze glosow ... moze powinienem isc do psychoanalityka :lol: :oops:

PS
Absolutnie nie byl to atak na Twoja osobe :wink:
Szuja27
Dodano
26.10.2005 12:08:18
Czy nie słyszaleś sarkazmu w moim glosie :D Człowieku jedno co mnie wlasnie najbardziej wkuza to to ze ktoś ładuje 5000 zł w kompa, a 25 w windowsa na bazarze. A argumentem jest to: "Ja jestem wpozadku to B.G. jest be bo jest tak bardzo bogaty i jeszcze chce wiecej i kaze placic za swoje produkty.
cybull
Dodano
26.10.2005 12:02:32
cybull:
Pewnie ze problem. Nowej wypasionej grafy nie da sie zpiracic i te wredne monopolisty z nvidia czy ati chca za nie pieniędzy wiec trza odkladać, windowsa mozna spiracic więc tu sie ma oszczednosci bo ten wredny B.G. i tak jest bogaty i beszczelnie jeszcze zada pieniedzy za swoje produkty.

A ty lubisz pracowac "charytatywnie" bez szans na zarobek za wlozona prace ?
Windows tez jest produktem – jak grafy obu wymienionych przez ciebie producentow.
Chcesz piratowac ? Lutownica w reke !
Poza tym jesli wydajesz 5000 na kompa to 300 to zadna oszczednosc.

Typowe polskie myslenie – doj**ac temu kto ma wiecej ...
BTW zlodziejstwo zlodziejstwem pozostanie bez wzgledu na intencje i tok myslenia zlodzieja.
Szuja27
Dodano
26.10.2005 11:54:53
gusioo:
Problem 300 zł skombinować ?

Pewnie ze problem. Nowej wypasionej grafy nie da sie zpiracic i te wredne monopolisty z nvidia czy ati chca za nie pieniędzy wiec trza odkladać, windowsa mozna spiracic więc tu sie ma oszczednosci bo ten wredny B.G. i tak jest bogaty i beszczelnie jeszcze zada pieniedzy za swoje produkty.
cybull
Dodano
26.10.2005 11:48:30
gusioo:
Szuja27:
Oj bylo do przewidzenia bylo. Ale sam przyznaj ze dla osob ktorych nie stac na produkt MS i ktore nie chca sie parac zlodziejstwem Linux jest alternatywa.

Ale na sprzet po 5000 peeln, a czasem więcej to jakoś mają. Problem 300 zł skombinować ?

Tu oczywiscie masz 100% racji.
Szuja27
Dodano
26.10.2005 11:45:15
Szuja27:
Oj bylo do przewidzenia bylo. Ale sam przyznaj ze dla osob ktorych nie stac na produkt MS i ktore nie chca sie parac zlodziejstwem Linux jest alternatywa.

Ale na sprzet po 5000 peeln, a czasem więcej to jakoś mają. Problem 300 zł skombinować ?
Anonymous
Dodano
26.10.2005 11:44:05
gusioo:
cybertommy:
Nie moźna do tego podchodzić tak, źe jak co jest drogie to sobie "bychne". Jak cie windowsa legalnego nie stać to nie kupuj tylko zainstaluj linuxa.

Kurna to było do przewidzenia.

gusioo:
Znam osoby, które mają oryginalnego XP i korzystają z Linuksa.

I ja znam – jestem jedna z nich :D
Szuja27
Dodano
26.10.2005 11:41:29
cybertommy:
Nie moźna do tego podchodzić tak, źe jak co jest drogie to sobie "bychne". Jak cie windowsa legalnego nie stać to nie kupuj tylko zainstaluj linuxa.

Kurna to było do przewidzenia.
Znam osoby, które mają oryginalnego XP i korzystają z Linuksa.
Temetów w archiwum jest fpisdoo i jeszcze trochę, nie ma sensu ciągnąć nowego bo z góry mogę powiedzieć jakie kolejne 'argumenty' przytoczycie.
Anonymous
Dodano
26.10.2005 11:11:33
Doktor X:
absolutnie sie z toba zgadzam.
ale jesli chodzi o microsoft to nie ma co ich zalowac,maja teoretycznie zmonopolizowany rynek.
wydaje mi sie ze wlasciciele microsoftu powinni zdecydowanie obnizyc ceny w europie,wtedy piractwo systemow operacyjnych zostalo by zminimalizowane o jakies 50–60%...
ale to jest moje zdanie i nie kazdy musi sie znim zgadzac...

Niby dlaczego nie ma ich co zalowac ??
to ze bill jest monopolista zawdziecza sam sobie napisał kiedys program który potrafil sprzedać i potrafil sam dojsc do tego co teraz posiada. Nikt mu tego nie dał.
Dlaczego mieli by znizać ceny?? Ktos to stworzył i tyle ząda za swoją prace, masz alternatywe w innych systemach nie musisz uzywać produktów MS nikt tego konstytucja nie nakazuje. Pozatym odpowiedz mi na to pytanie:
Dlaczego najczęsciej osoby które sa w stanie przeznaczyć 2–3 tysiace zł na wypasiony komputer, burzą sie ze windowsy są takie drogie ?? Ja uwazam ze jak mnie stac na komp za 2–3 tysiące to i te 600 zł znajde na oryginalny windows w boxie.
cybull
Dodano
26.10.2005 02:20:55
oczywiście, źe dla chcacego nic trudnego, przeciesz człowiek to istota myśląca :wink: jak jedni zrobili systam z dzurami to drudzi ja znajdują a trzeci pobieraji łatki na piraty, bo czwarci scrackowali windowsa i go udosteniji pirata :wink: zresztą SP2 (service pack 2) się instaluje na piracie :wink: a sama witryna windows update nie zawsze werfikuje legalność oprogranowania
cybertommy
Dodano
26.10.2005 02:08:47
cybertommy:

Co do twojego pytanie czym się róźni "legal" od "pirata" to mówie, źe nie masz problemu z poprawkami do "legala"

Nawet nie wiesz jak bardzo sie mylisz, dla chcacego nic trudnego :wink:
mettal
Dodano
25.10.2005 23:38:29
cybertommy:

Co do twojego pytanie czym się róźni "legal" od "pirata" to mówie, źe nie masz problemu z poprawkami do "legala"

Nawet nie wiesz jak bardzo sie mylisz, dla chcacego nic trudnego :wink:
mettal
Dodano
25.10.2005 23:38:29
Nie moźna kraść czyjejś własności czy to jest oprogramowanie małej firmy czy duźej jak Microsoft :!:

PS. Ja mam oryginalnego win xp pro z sp2 i się z tego powodu ciesze :wink:
cybertommy
Dodano
25.10.2005 23:25:17
Nic nie stoi na przeszkodzie źebyś teź coś
tak poźądanego wymyślił , i jeszcze potrafił to sprzedać .
bor
Dodano
25.10.2005 22:41:46
absolutnie sie z toba zgadzam.
ale jesli chodzi o microsoft to nie ma co ich zalowac,maja teoretycznie zmonopolizowany rynek.
wydaje mi sie ze wlasciciele microsoftu powinni zdecydowanie obnizyc ceny w europie,wtedy piractwo systemow operacyjnych zostalo by zminimalizowane o jakies 50–60%...
ale to jest moje zdanie i nie kazdy musi sie znim zgadzac...
Doktor X
Dodano
25.10.2005 20:38:27
Doktor X
Dodano:
25.10.2005 17:23:33
Komentarzy:
20
Strona 2 / 3