Widows xp home edition nie włącza się

Windows xp nagle i nieprzewidzianie przestał się włączać. Przy starcie pokazuje się strona: wyboru rtybu uruchomienia normalnegom ostatniej dobrej wersji, tylko z wierzem poleceń, tryb awaryjny z dostepem do sieci. Zaden z powyzszych trybów wybierany przeze mnie nie powoduje uruchomienia kompa. Po krótkim okresie pojawia sie na chwilkę strona z błędaqmi i znika, a kompa uruchomić nie można Pozostało mi tylko uruchomienie systemu z płyty instalacyjnej ale mam problem!!!!!! - co zrobić aby po włączeniu kompa zmienić mu bootowanie aby czytał najpierw z płyty. Dziekuję za pomoc

Odpowiedzi: 1

[quote=krzysf2]co zrobić aby po włączeniu kompa zmienić mu bootowanie aby czytał najpierw z płyty.[/quote]Gdyby ci się komp nie włączał, to byś nic nie zdziałał. Nie mieszaj problemu uruchamiania kompa z uruchamianiem systemu :) Wejdź w bios, zakładka boot i tam znajdziesz first boot devices. Na pierwszej pozycji wciśnij enter i wybierz cd/dvd. I przyłóż się nieco do jakości postów. Ortografia cię nie ugryzie. Za to gryzie nas po oczach.
XanTyp
Dodano
19.07.2009 12:11:56
krzysf2
Dodano:
18.07.2009 16:31:35
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1