wic_closedMPbeta.exe - Nieprawidłowa relokacja biblioteki DLL systemu

Witam! Gdy próbuję zainstalować m.in. Operę pokazuje mi się błąd: wic_closedMPbeta.exe - Nieprawidłowa relokacja biblioteki DLL systemu Biblioteka systemowa DLL user32.dll została zrelokowana w pamięci. Aplikacja nie będzie działać prawidłowo. Powode relokacji było to, że biblioteka DLL C:\WINDOWS\system32\SHELL32.dll zajmowała zakres adresów zarezerwowany dla systemowej biblioteki DLL. Należy skontaktować się z dostawca w sprawie nowej biblioteki DLL. Jak przeszukiwałem forum zobaczyłem, że inni użytkownicy mają podobny problem tylko nie z SHELL32 tylko z czymś innym. Mógłby mi ktoś pomóc to naprawić bo ja kompletnie nie wiem o co w tym chodzi. Bardzo proszę o pomoc.

Odpowiedzi: 7

Male jak uruchomić konsolę masz np w tym [url]http://forum.centrumxp.pl/Default.aspx?g=posts&m=586696#586696[/url] poście. Klucz rejestru odszukasz w edytorze rejestru - w start -> uruchom wpisz regedit. Drzewko po lewej - klucze rejestru - klikając na plusiki rozwijasz je i przechodzisz do kolejnego "poziomu". Po zaznaczeniu klucza jakiegoś po prawej dostajesz wpisy w zaznaczonym kluczu. Wpisy usuwasz klikając na jakiś prawym klawiszem i wybierając Usuń z menu kontekstowego. Tylko z edytorem rejestru uważaj - można sobie kuku zrobić nieopatrznie wycinając coś. Może najpierw zbackupuj rejestr (np punkt przywracania stwórz albo skorzystaj z malego programiku do tworzenia kopii rejestru - erunt) Update: Sprawdziłem jeszcze jedno - ikona folderu "Moje obrazy" siedzi w pliku %windir%\system32\mydocs.dll - jego też może trzeba przywrocić z instalki - też poleceniem expand.
Żółty
Dodano
04.06.2007 00:38:26
[quote]W temacie ikon - spróbuj je przebudować np za pomocą TweakUI.[/quote] Zrobiłem jak pisałeś, ale żadnej reakcji i zmiany nie widzę. [quote]W temacie ekranu powitalnego przywróc plik LogonUI.exe[/quote] A jak to zrobic? (jak wspominalem nie znam się zbytnio na windowsie ale nie żebym nic nie wiedział, jednak tego nie potrafię zrobić sam :( ) [quote]W temacie ekranu bootowania przywrócić nalezy plik Ntoskrnl.exe (ale z nim ostrożnie). Może u niego wystarczy zainstalować/przeinstalować poprawkę KB931784 - to ostatnia, ktorą ja mam zawierająca ten plik.[/quote] To zrobiłem i ekran bootowania jest normalny. :D
Maciol
Dodano
03.06.2007 22:13:12
  • Żółty 03.06.2007 23:25:12

[quote=Maciol]Zrobiłem jak pisałeś, ale żadnej reakcji i zmiany nie widzę.[/quote] Sprawdź czy klucz HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Icons masz pusty (tzn czy nie ma żadnych wpisów). Jak nie to wyczyść go (nie usuwaj klucza a usuń wszystkie wpisy). [quote=Maciol]A jak to zrobic? (jak wspominalem nie znam się zbytnio na windowsie ale nie żebym nic nie wiedział, jednak tego nie potrafię zrobić sam :( )[/quote] Poleceniem expand wydanym w konsoli odzyskiwania [quote]expand x:\i386\LOGONUI.EX_ y:\windows\system32\logonUI.exe[/quote] x - literka napędu z włożoną instalką XP, y - literka dysku systemowego - wstaw odpowiednie dla siebie wartości. Swoja drogą - problem z tematu zniknął ??

• Maciol 04.06.2007 00:03:16

[quote=Żółty]Sprawdź czy klucz HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Icons masz pusty (tzn czy nie ma żadnych wpisów). Jak nie to wyczyść go (nie usuwaj klucza a usuń wszystkie wpisy)[/quote] a gdzie ten klucz jest? jaka lokalizacja? [quote=Żółty]A gdzie ten klucz się znajduje?[/quote] gdzie sie ta konsola znajduje? chodzi o wiersz polecen?

• Maciol 04.06.2007 00:56:51

[quote=Żółty][quote=Maciol]Zrobiłem jak pisałeś, ale żadnej reakcji i zmiany nie widzę.[/quote] Sprawdź czy klucz HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Icons masz pusty (tzn czy nie ma żadnych wpisów). Jak nie to wyczyść go (nie usuwaj klucza a usuń wszystkie wpisy).[/quote] Nie moge znalezc "Current Version" nie ma tego podkatalogu... nie widze go...

W temacie ikon - spróbuj je przebudować np za pomocą TweakUI. W temacie ekranu powitalnego przywróc plik LogonUI.exe W temacie ekranu bootowania przywrócić nalezy plik Ntoskrnl.exe (ale z nim ostrożnie). Może u niego wystarczy zainstalować/przeinstalować poprawkę [url=http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=EEAEE4A7-4858-4B6B-9C6D-A9F1EAE19B51&displaylang=pl]KB931784[/url] - to ostatnia, ktorą ja mam zawierająca ten plik.
Żółty
Dodano
03.06.2007 21:46:44
zrobione, chociaż nie całkiem, gdyż nie wiem jak przywrócić normalny wygląd ikonkom, bo foldery, pliki z muzyką, mój komputer itp. mają wygląd Visty i jest również wygląd Visty jak wybieram profil użytkownika, na który mam się wlogować i podczas uruchamiania się systemu jest napisa Windows Vista zamiast Windows XP. Można to przywrócić? (jak ja nie lubie jak mój brat coś namiesza...)
Maciol
Dodano
03.06.2007 21:27:59
Zdeinstaluj na początek.
Żółty
Dodano
03.06.2007 20:44:20
tak
Maciol
Dodano
03.06.2007 20:05:19
Instalowałes upiększacze typu Vista Transformation Pack ??
Żółty
Dodano
03.06.2007 19:43:12
Maciol
Dodano:
03.06.2007 19:30:48
Komentarzy:
7
Strona 2 / 2